avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce este de facut după Decesul tatălui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce este de facut după Decesul tatălui

Bună ziua vă rog să-mi spuneți și mie dacă după decesul tatălui meu,fiind copil înfiat cu toate drepturile,ce drepturi mi se cuvin.tatăl meu ma înfiat cu prima soție ulterior a divortat eu eram minor,legea ia dat si partea mea. sa recăsătorit cu actuala sotie au făcut cu bani de pe apartament casa unde a si decedat

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:27, 21 Iunie 2019
Buna ziua,
Ati fost infiat doar de tatal dvs. sau si de prima sotie?
In cazul tatalui dvs... beneficiati de 3/4 din toate bunurile personale sau comune detinute de tatal dvs.
Mai exact...daca casa a fost cumparata in timpul casatoriei cu a doua sotie atunci dvs. si ceilalti frati din actuala relatie, casatorie, beneficiati de 3/4 din jumatate de casa, cealalta jumatate si 1/4 din jumatatea tatalui dvs. revenind actualei sotii. Mosteniti, impreuna cu ceilalti frati-daca exista, 3/8 din casa si eventualele bunuri comune avute da tatal dvs. si actuala sotie, dumneaei revenindu-i restul de 5/8.
Daca puteti dovedi ca banii cu care au cumparat aceasta casa provin din vanzarea unui bun propriu al tatalui dvs. (vanzarea aparteamentului...) puteti beneficia de o cota mai mare din casa.
Aceeasi regula se aplica si in cazul fostei soti, daca ati fost infiat si de dumneaei.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
Ionut.ion, utilizator
legea ia dat si partea mea

nu aveati nicio parte, bunurile erau ale sotilor si le-au impartit.
Dvs va mosteniti tatal, va trbui sa acceptati cuccesiunea prin declaratie la notar in termen de 1 ani de la deces. Ramane de vazut daca aveti ce mosteni..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi... sweet1981 sweet1981 Doresc o lamurire in legatura cu urmatoarea problema... Acum 14 ani parintii sotului meu au divortat si au impartit apartamentul cumparat in timpul ... (vezi toată discuția)
Tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala soție într-un imobil proprietatea lui. cum poate să îi ofere siguranță asupra locuinței, în caz că el decedează primul? marinelaene marinelaene Buna ziua. Părinții sunt divorțați iar casa in care locuiesc a fost împărțită conform hotărârii judecătorești, cu ieșiri separate. Tatăl este ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei Viorel Namesnic Viorel Namesnic Buna, am asa o situatie si poate ma puteti ajuta. Sunt singurul copil la parinti, care au divortat cand aveam eu 2 ani,acum am 24. Intre timp, tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)