avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Bunica mea vrea sa îmi dea o garsoniera. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Bunica mea vrea sa îmi dea o garsoniera. Cum este ...

Bună seara. Bunica mea vrea sa îmi dea o garsoniera. Cum este mai convenabil să îmi facă acte ca să fie și mai avantajos?!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:05, 6 Decembrie 2020
avantajos in ce sens ? pentru cine?
in afara de garsoniera, mai are alte bunuri ? potentiali mostenitori mai are?
Un contract de donație
Dacă mai exista si alti moștenitori nu e o idee buna.pot cere reductiunea liberalitatilor

raluk0207 a scris:

Un contract de donație

sa va vanda si dvs. sa ii platiti pretul; donatia poate fi atacata de catre eventualii mostenitori rezervatari, in limita rezervei succesorale, adica a 1/2 din ce li s-ar fi cuvenit in calitate de mostenitori legali, dupa moartea bunicii; ce alti potentiali mostenitori are bunica?

anairam2807 a scris:

Bună seara. Bunica mea vrea sa îmi dea o garsoniera. Cum este mai convenabil să îmi facă acte ca să fie și mai avantajos?!Antoanela Geaman a scris:

Dacă mai exista si alti moștenitori nu e o idee buna.pot cere reductiunea liberalitatilor

raluk0207 a scris:

Un contract de donație
Pentru o cotă dintr-o garsoniera? Slabe sanse.
Mai degrabă un contract de donație ce reflectă realitatea și voința părților (cea de gratificare), decât o vânzare fictiva, unde prețul nu e niciodată platit sau un contract de întreținere, unde întreținerea nu e prestata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire janinasalvastru janinasalvastru daca bunicii mei imi lasa mostenire pe baza de tastament o casa acel testament poate fi atacat in instanta de cineva (sora mamei mele in acest caz)? dar ... (vezi toată discuția)
Donatie Leordeanu Leordeanu Am vandut teren (obtinut prin donatie de la parinti ) la un frate . Poate el acum sa atace donatia ? (vezi toată discuția)
Donatie Mihai488 Mihai488 Am in proprietate un apartament si ma gandesc sa il trec pe numele fiului, unic copil, pt a evita complicatii viitoare. In sensul ca o eventuala viitoare sotie ... (vezi toată discuția)