avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua ! Am o intrebare, si as dori un raspuns va ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua ! Am o intrebare, si as dori un raspuns va rog. Am ...

Buna ziua !
Am o intrebare, si as dori un raspuns va rog.
Am fost prins fara permis de conducere,am fost trimis in judecata, am primit 8 luni cu suspendare si 60 de zile munca in folosul comunitatii.
Am aflat ca a mai aparut un dosar cu aceeasi fapta, nu am fost chemat la politie niciodata pentru acest dosar nr 2, am aflat de el cu o zi inainte de proces cand am fost sunat de catre politie cum ca am mandat de aducere pentru neprezentare. Ce voi primi la cel de al doilea dosar ?
Eu am gasit ca si cale de atac si de al anula acest articol : Ne bis in idem
Art. 6. - Respingeri hotărâri prealabile (1), Jurisprudență, Reviste (13), Doctrină (3)
Nicio persoană nu poate fi urmărită sau judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni atunci când față de acea persoană s-a pronunțat anterior o hotărâre penală definitivă cu privire la aceeași faptă, chiar și sub altă încadrare juridică.

Este valida in cazul meu ? Am cerut la un termen rechizitoriul, si este data o fapta cam din aceeasi perioada cu cel din primul dosar. Nu zic ca fapta nu exista, doar ca a aparut din senin cu o zi inainte de celalalt proces ( Miercuri dosarul nr 2, Joi dosarul nr1)
Cel mai recent răspuns: Gmbody98 , utilizator 21:36, 19 Octombrie 2020
Da... niste pasi procedurali au ratacit in cazul asta.
E foarte ciudat, ca de moment ce ati fost gasit cu mandat, inseamna ca nu v ati schimbat adresa de domiciliu, deci unde v-a gasit instanta, va gasea si procurorul.
La fel, rechizitoriul se comunica, ar fi trebuit sa gasiti macar o instiintare in cutia postala sa ridicati plicul de la judecatorie. In orice caz, de cand vi s-a inmanat rechizitoriul, aveti 20 de zile la dispozitie sa formulati cereri si sa invocati exceptii si, din ce spuneti dvs., ar fi cateva in ceea ce priveste legalitatea actelor de urmarire.
Contactati un avocat sa va ajute. Sau discutati problema cu cel din oficiu, daca vi s-a numit.
"nicio persoană nu poate fi urmărită sau judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni, atunci când față de acea persoană s-a pronunțat anterior o hotărâre penală definitivă cu privire la aceeași faptă, chiar și sub o altă încadrare juridică".
Inteleg bine Domnul Avocat dar se prezinta fapta, prin fapta se intelege conducerea fara posedarea de permis de conducere, stiu la ce va referiti. Scrie negru pe alb pentru savarsirea unei infractiuni, infractiunea este conducerea fara permis.
Nu, stati putin. Aceeasi fapta se refera la fapta cu privire la care ati fost condamnat, ca nu puteti fi urmarit si judecat de 2 ori pentru ea.
Aveti rechizitoriul pt fapta noua. Cititi descrierea. Este vorba despre aceeasi fapta pentru care ati fost deja condamnat? Din aceeasi zi, data, ora, loc?

Gmbody98 a scris:

"nicio persoană nu poate fi urmărită sau judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni, atunci când față de acea persoană s-a pronunțat anterior o hotărâre penală definitivă cu privire la aceeași faptă, chiar și sub o altă încadrare juridică".
Inteleg bine Domnul Avocat dar se prezinta fapta, prin fapta se intelege conducerea fara posedarea de permis de conducere, stiu la ce va referiti. Scrie negru pe alb pentru savarsirea unei infractiuni, infractiunea este conducerea fara permis.

Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2020
Duca Oana, Avocat
Nu mi s-a numit niciun avocat inca, este primul termin, am avut termen inainte de pandemie cand am fost citat si am aflat cu o zi inainte de el, apoi s-a amanat pe motiv sa pregatesc apararea pentru ca Doamna Judecator mi-a inmanat rechizitoriul de la dosar pe care il avea dansa. Deci ca si cale de atac as putea invoca legalitatea actelor de urmarire ?
Eu pentru primul dosar Nr1 in care deja am fost condamnat primeam de fiecare data acasa orice act de la judecatorie, am primit si hotararea penala dar pentru acest dosar NR2 nimic niciodata. Nici macar nu apare pe jurisprudenta
Nu vi s-a numit avocat din oficiu, desi rechizitoriul nu v-a fost comunicat? Iar e o problema.
Pe portal.just il gasiti.

Gmbody98 a scris:

Nu mi s-a numit niciun avocat inca, este primul termin, am avut termen inainte de pandemie cand am fost citat si am aflat cu o zi inainte de el, apoi s-a amanat pe motiv sa pregatesc apararea pentru ca Doamna Judecator mi-a inmanat rechizitoriul de la dosar pe care il avea dansa. Deci ca si cale de atac as putea invoca legalitatea actelor de urmarire ?
Eu pentru primul dosar Nr1 in care deja am fost condamnat primeam de fiecare data acasa orice act de la judecatorie, am primit si hotararea penala dar pentru acest dosar NR2 nimic niciodata. Nici macar nu apare pe jurisprudenta

Alte discuții în legătură

Alcool la volan si conducere fara permis ionicaion ionicaion In anul 2009 am fost oprit de un politist , masina proprietatea mea dar conducea un prieten care nu poseda permis de conducere, eu fiind in stare de ebrietate. ... (vezi toată discuția)
Infractiune continua Stefan2201 Stefan2201 Buna ziua, in urma cu 6 ani am comis un accident soldat cu victime avand permisul suspendat, in 2018 am fost prins conducand fara permis din nou. Pentru fapta ... (vezi toată discuția)
Fapte asemănătoare - pedeapsa Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua, Vin cu o întrebare către comunitate. Datele problemei: O persoana a săvârșit mai multe infracțiuni de conducere fără permis, la ... (vezi toată discuția)