avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS SRL fara angajati
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS SRL fara angajati

Buna ziua, am o nelamurire si in privinta platii CASS.

Am un SRL, fara angajati, la care sunt pe cale de a depasi plafonul pentru plata CASS.

In momentul in care eu voi depasi acest plafon, si voi fi nevoid sa platesc acei 2700 RON pentru CASS, voi fi automat asigurat in sistemul de sanatate public pe persoana fizica? Sau plata acestui CASS nu imi va oferi niciun beneficiu, ci este doar o taxa?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:47, 31 Octombrie 2020
SRL nu are acest plafon care se refera la firmele tip PFA.
Multumesc. In cazul asta, daca dividendele pe care le incasez depasesc 12x2.230 lei, abia atunci voi fi nevoit sa platesc CASS (26.760 lei), ca persoana fizica, reprezentand asigurarea pe 1 an calendaristic?
Va multumesc pentru rabdare pe acest subiect.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La anul, dupa intocmirea si depunerea bilantului contabil pentru 2020, veti putea ca o parte sau in totalitea profitului inregistrat in bilant pentru 202o sa il distribuiti ca dividende iar dupa incasarea lor, daca depaseste plafonul celor 12 salarii minime din 2021, sa depuneti declaratia unica si sa platiti cass pentru 2021.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online emma.dn97@yahoo.com emma.dn97@yahoo.com Buna ziua. Doresc sa îmi deschid un magazin online de haine, mai exact pe Facebook și Instagram. As vrea sa înființez și o firma pentru ca totul sa fie ... (vezi toată discuția)
Plata cass la dividende Alina Ivascu Alina Ivascu Bună ziua. Se da următoarea situatie: o persoana care este salariata la o societate, dar este și asociat la o alta societate și încasează dividende de ... (vezi toată discuția)
Incasare dividende 2020 sau 2021? mihai_b75 mihai_b75 Buna ziua, Anul acesta am incasat dividende aferente anului financiar 2019 in limita plafonului de 12 salarii minime/2020 (26.760 lei) dar as mai putea ... (vezi toată discuția)