avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata cass la dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata cass la dividende

Bună ziua. Se da următoarea situatie: o persoana care este salariata la o societate, dar este și asociat la o alta societate și încasează dividende de acolo, mai plătește cass? Menționez ca veniturile depășesc 12 salarii minime. Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 18:04, 31 Mai 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
CASS se datoreaza la depasirea plafonului, indiferent daca persoana are sau nu calitatea de salariat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se plateste CASS daca s-a depasit plafonul de 12 salarii (26.760 RON pentru 2020) chiar daca persoana in cauza este angajata cu contract de munca. Daca dividende au fost incasate anul trecut trebuia depusa declaratia unica pana pe 25 Mai, plata urmand sa se faca pe baza declaratiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica 2020 ionela11 ionela11 Buna dimineata, Daca o persoana a fost administrator la o societate jumatate de an in 2019 si este si angajat si pensionar in acelasi timp trebuie sa depuna ... (vezi toată discuția)
Plata cass srl fara angajati fclatea fclatea Buna ziua, am o nelamurire si in privinta platii CASS. Am un SRL, fara angajati, la care sunt pe cale de a depasi plafonul pentru plata CASS. In momentul ... (vezi toată discuția)
cass datorat de un asociat in mai multe firme xiom xiom Buna ziua, Un asociat in mai multe SRL uri datoreaza CASS pentru dividende de mai multe ori? Daca incaseaza dividende din 3 firme plateste 3 CASS uri ? Va ... (vezi toată discuția)