avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuz etilotest, accept probe biologice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz etilotest, accept probe biologice

Buna seara, Am tot cautat un raspuns pe forum, dar nu l-am gasit.

In urma cu doua seri, varul meu a condus masina. A fost oprit de un echipaj de politie, el a refuzat sa sufle in etilotest si a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Dupa a doua recoltare, a fost condus inapoi la masina si lasat sa plece acasa, politistul dandu-i documentele inapoi.

Ce trebuie sa faca mai departe? Nu stie daca mai are drept de conducere sau nu.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CP1976 , utilizator 10:13, 20 Octombrie 2023
De aceea nu intelegem nici noi, pentru ca normal nu se procedeaza asa.
Teoretic are drept de conducere in continuare, practic..nu se stie
Ne puteti sfatui cu ceva recomandari?
6 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Îl felicit pe vărul dvs. pentru că a refuzat proba cu etilotestul. pentru că acest mijloc de măsurare nu este supus verificării metrologice de către Biroul Român de Metrologie Legală. Ori, CUG 195/2002 prevede că determinarea alcoolemiei se face cu mijloace de măsuare omologate și verificate metrologic.
Nereținerea documentelor de către agentul de poliție este corectă. Până când nu se dovedeste prin mijloace legale că vărul dvs. nu consumase băuturi alcoolice el se bucură de prezumția de nevinovăție.
Atâta timp cât posedă documentele poate să conducă pe drumurile publice.
ing. Ioan Ciobanu
Va multumesc pentru raspuns.
Ce il sfatuiti sa faca mai departe?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa stea cuminte, sa nu se mai urce baut la volan...
@Ioan Ciobanu Aveti perfecta dreptate in chestiunea cu etilotestele/etilometrele, povestea e veche, ,,vinovati" ar fi atat parlamentarii cat si cei de la finante, nu aloca bani politiei (bine ca sunt bani pt. cinemometre fara numar si pt. colantarea autospecialelor!).
Pun doua link-uri, se pare ca sunt (inca) de actualitate.

[ link extern ]
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Mijloc certificat vs. mijloc omologat si verificat metrologic; dovedirea vs. stabilirea prezentei in aer expirat a alcoolului cyan cyan art. 185 -HG 1391/2006 (1) [b]Constatarea contravenţiei de conducere[/b] a unui autovehicul sau tramvai de către o persoana care se află [b]sub influenţa ... (vezi toată discuția)
Etilotest drager 7410 Mayr Mayr etilotest marca Drager 7410 este omologat in Romania?- cum soluționeaza curtea de apel in cazul ca nu este omologat , cu aceasta motivație , un caz sub ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere valentinmanumesc valentinmanumesc Buna ziua, ieri pe data de 05.07.2020 am fost oprit de un echipaj de politie, am fost supus testului de alcoolemie si mi-a iesit 0,04, nu am fost condus la ... (vezi toată discuția)