avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cum sunt asigurat acum dacă o sa plătesc doar în ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cum sunt asigurat acum dacă o sa plătesc doar în ianuarie anul viitor?

Bună ziua,
As dori sa știu cum este un pfa cu norma de venit asigurat la sănătate. Dacă eu plătesc dările 1 data pe an, sau trimestrial, le plătesc retroactiv. Cum sunt asigurat acum dacă o sa plătesc doar în ianuarie anul viitor?
Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:52, 24 Octombrie 2020
Pentru a fi asigurat la sanatate, trebuie sa completati acolo in declaratia unica dupa caz, ca platiti cass pentru ca sunteti obligat prin valoarea normei de venit sau pentru ca asa ati dorit, prin optiune, si veti aparea ca asigurat de la data depunerii declaratiei, nu de la data platii.
Va mulțumesc pentru răspuns, asta înseamnă că dacă am depus declarația unica în 22. 08.2020 sunt asigurat din acea zi? Dacă da, pana când? Pana la următoarea data în care trebuie depuse declarațiile. Îmi cer scuze pentru ignoranță însă nu am reușit sa dau de cineva care sa îmi răspundă concret.
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2020
dc.olaru, utilizator
Declaratia unica, cu tot ce cuprinde ea, e valabila doar pentru anul 2020. Pentru sanatate veti mai fi asigurat inca 3 luni de la inceputul anului viitor. Deci in acele trei luni trebuie sa depuneti declaratia unica prin care sa optati sa platiti contributia la sanatate si sa fiti asigurat pe anul 2021.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din octombrie 2020 nu mai obtin venituri si nici asigurare de sanatate andreea1mihai andreea1mihai Buna ziua, Din octombrie 2020 nu mai obtin venituri, fiind anterior angajata si contribuind pentru asigurarea de sanatate. Inteleg ca trebuie sa depun o ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica bonificatie erori nuc23 nuc23 Am depus declaratia unica in 2019, venituri sub salariul minim, cu optiunea sa platesc CASS (sanatatea). Am depus declaratia unica cu venitul estimat pe anul ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa faca un pfa pentru a fi asigurat medical? Raluca Dana Raluca Dana Buna ziua! Ma puteti lamuri, va rog, care sunt pasii pe care trebuie sa ii faca un PFA pentru a fi asigurat medical? Se poate realiza online, in conditiile ... (vezi toată discuția)