avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Din octombrie 2020 nu mai obtin venituri si nici ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Din octombrie 2020 nu mai obtin venituri si nici asigurare de sanatate

Buna ziua,

Din octombrie 2020 nu mai obtin venituri, fiind anterior angajata si contribuind pentru asigurarea de sanatate. Inteleg ca trebuie sa depun o declaratie unica pentru a beneficia de asigurare. Astfel, nu beneficiez de asigurare din momentul incheierii contractului de munca, nu?
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: andreea1mihai , utilizator 23:00, 7 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai sunteti asigrata trei luni. Deci in ianuarie o sa depuneti declaraia unica in care completati la capitolul asigurare de sanatate la optiunea ca neavand venit, optati sa platiti in 2021 pentru sase luni si sa fiti asigurata tot anul 2021. Veti aparea ca asigurata de la data depunerii declaratiei unice, nu de la data platii contributiei.
va multumesc! am gasit intre timp si legislatia aferenta. o postez aici pentru altii interesati. [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sunt asigurat acum dacă o sa plătesc doar în ianuarie anul viitor? dc.olaru dc.olaru Bună ziua, As dori sa știu cum este un pfa cu norma de venit asigurat la sănătate. Dacă eu plătesc dările 1 data pe an, sau trimestrial, le plătesc ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate obligatorie Anca46 Anca46 Detin un srl in bucuresti si as vrea asigurare de sanatate (pt mine ca si administrator/unic asociat) fara a face carte de munca. Este posibil? Daca da va rog ... (vezi toată discuția)
Asigurat cass fara declaratia unica? paula264 paula264 Buna seara. Sunt o persoana fara venituri si in 2018 am fost asigurata la sanatate prin completarea declaretiei unice in mai 2018 -aprilie 2019. Pana aici ... (vezi toată discuția)