avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu interpretarea OUG ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu interpretarea OUG nr 147/2020 ...

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu interpretarea OUG nr 147/2020 alaturi de HC 55, 56/22.10.2020 privind majorarea salariilor medicilor care au copii cu varsta pana la 12 ani. Care sunt conditiile care trebuie indeplinite? La ce salar se raporteaza majorarea? Ce documente trebuie depuse la spital pt a primi aceasta majorare?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:23, 26 Octombrie 2020
- Cuantum = 75% din salariul de bază/salariul de funcție/solda de funcție corespunzătoare unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, corespunzător numărului de zile lucrătoare din perioada prevăzută la art. 1 alin. (1)

- Majorarea se acordă pe baza cererii părintelui , însoțită de declarația celuilalt părinte că nu beneficiază de acest drept și nici nu se află în una dintre situațiile prevăzute de lege.

- Cererea și declarația se depun la angajator în luna curentă pentru luna anterioară.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pt raspuns. Ca sa fiu sigura ca am inteles, atata timp cat sotul meu lucreaza full time (domeniul privat) si nu beneficiaza de nici un supliment pot sa depun actele pt majorare si daca va rog puteti sa imi spuneti ce cuantum are salariul mediu brut?
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2020
Maricica124, utilizator
salariul mediu brut = 5429 lei.

Beneficiati daca sotul nu beneficiază de acest drept .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. eu lucrez la privat și nu pot beneficia de zile ... Georgiana CT Georgiana CT Bună ziua. Eu lucrez la privat și nu pot beneficia de zile libere plătite. Pot solicita 75 % spor la salariu sau numai cei de la stat au dreptul? Menționez ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! mjorarea salariului de baza cu 75% prevazuta de art ... larisavisan83 larisavisan83 Buna ziua! Mjorarea salariului de baza cu 75% prevazuta de art 4 alin 3 din OUG 147/2020 se acorda unuia dintre parinti, numai daca ambii parinti lucreaza ... (vezi toată discuția)
Oug 110/2021 Andraxi Andraxi Cei din sectorul privat, care lucrează în domeniile unde este necesar acordul angajatorului, pot beneficia de majorarea salariului cu cei 75%, dacă ... (vezi toată discuția)