avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mod organizare departamente juridice institutii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mod organizare departamente juridice institutii publice. care ...

Mod organizare departamente juridice institutii publice.
Care este baza legala care stabileste regulile de infiintare a structurilor juridice in institutii publice.
Anterior aspectul era reglementat de Decretul 143 din 1955, care a fost abrogat de legea 514 din 2003, dar care nu a pus nimic in loc pe aceasta linie (noua reglementare focuseaza pe persoana cons juridic, nu pe componenta structurala in care acesta lucreaza efectiv).

In concret ma intereseaza unde gasesc reglementat faptul ca atributiile specifice consilierului juridic se exercita numai prin structura juridica a unei institutii (evident daca aceasta exista) si nu prin posturile de consilier juridic plasate disparat in statul de functii. Adica sa se dea viza de legalitate si prin Serv Juridic , dar si prin consilieri plasati la diverse alte structuri din institutie, ca reprezentarea se face atat de cons juridici din Serv. Juridic dar si de consilierul juridic de la Serviciul de Programe Externe care nu este pe statul si nu are legatura functionala cu Serv Juridic samd
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2020
dacia.libera, utilizator

Alte discuții în legătură

Consilieri juridici vs jurisconsulti? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Care este diferenta dintre un consilier juridic si un jurisconsult? Jurisconsultii in ce lege au reglementata functia si cu ce se ocupa? (vezi toată discuția)
Pfa cod caen 7022-jurisconsult aj aj Sunt licentiat in drept, nu sunt inregistrat in Colegiul Consilierilor juridici, am CIM ca jurisconsult, am si PFA cu aceeasi societate, tot ca jurisconsult. ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna oficiu juridic intr-o institutie publica ? cristiannegru cristiannegru - intr-o institutie publica am vazut ca pe usa unui birou scria Oficiu juridic. - ce inseamna Oficiu juridic intr-o institutie publica ? (vezi toată discuția)