avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la drepturile unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la drepturile unui imobil

am un imobil in care sunt trecut eu soramea si mama in urma unei succesiuni si ce trebuie sa fac sa o scot pe sora mea din acte deoarece este deacord sa imi cedeze mie tot si cam cat sunt actele?
Cel mai recent răspuns: ContSters116948 , utilizator 02:40, 24 Decembrie 2009
Intrucat succesiunea a fost dezbatuta , singura varianta este ca sora dvs sa va vanda partea ei din acel imobil. Pentru aceasta, trebuie facut cadastru si intabulare (conform certificatelor de mostenitor-in cotele parti respective) , iar ulterior sora dvs va vinde partea ei din imobil.
Costurile legate de tranzactie le puteti afla de la un notar public!
Sora va poate dona cota ei parte din imobil. Calculele vi le poate face doar un notar din raza unde se afla imobilul, sau de regula si alt notar numai sa ii duceti acte, extras Carte Funciara, sa poata face calculele.
Daca s-a facut succesiune la notar atunci si in Cartea Funciara apar mostenitorii cu cotele care sunt trecuti in Certificatul de mostenitor. Duceti CM ul si extrasul de carte funciara la un notar si el va face calculele.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2009
Manuela Bernat, Consilier juridic
Stimate domn, Intrucat in imobil detinut mai sus apar mama, sora si mama dvs in urma acelei succesiuni daca afirmati ca sora este de acord sa va cedeze cota sa pe numele dvs. Atunci va prezentati la un notar cu actele: Cartea Funciara eventual si Certificatul de mostenitor, bineinteles si impreuna cu partea care va face donatia in acest caz sora dvs, discutati cu notarul in cauza si acesta vă va face calculele, deoarece si in cazul notatilor ei practica preturi diferite de la notar la notar. Un pret standart nu exista, dar in mare banuiesc ca acele calcule s-ar ridica la un 1500 Ron.-din partea dvs. Numai bine,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager gyorgycristina gyorgycristina Buna.. unchiul din partea tatălui e trecut în acte cu cota de 1/2 cu uzufruct viager și ca la mama iar fi prin donație o cota de 8/16 din care sunt și eu ... (vezi toată discuția)
Imobil obtinut prin hotarare judecatoreasca gexgec gexgec Buna ziua, In urma cu 2 ani mama a murit, am avut un proces pentru scoaterea unui imobil la licitatie, dar pana la urma am picat de comun acord cu tatal ca ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire atinas atinas Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns: Mama mea a decedat si sunt unicul copil si trebuie sa fac dezbatere succesorala asupra unui imobil proprietatea ... (vezi toată discuția)