avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua. Conform ordinului de ministru al ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua. Conform ordinului de ministru al invatamantului nr.5487/2020,la ...

Buna dimineata.
Conform ordinului de ministru al invatamantului nr.5487/2020,la cap.III, pct 8 se specifica :Masuri pentru elevii si personalul din unitatile de invatamant aflate in grupele de varsta la risc si/sau avand afectiuni cronice si/sau dizabilitati
• Personalul cu risc (de exemplu, varstnici, persoane cu diabet zaharat sau alte boli cronice, persoane cu imunitate deficitara) va reveni in scoli cu avizul medicului de medicina muncii;
• Prescolarii/Elevii care fac parte dintr-un grup cu risc (de exemplu, boli respiratorii cronice severe, obezitate severa, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilitati, tratament imunosupresiv), se vor prezenta la scoala, cu avizul si recomandarile specifice ale medicului curant si cu acordul scris al parintilor. Pentru acestia, reprezentantii unitatilor de invatamant vor identifica, dupa caz, solutii pentru asigurarea procesului educational la distanta sau in conditii de siguranta sporite.
Intrebare: Profesorii care se incadreaza in grupa de risc , cum pot obtine aprobare sa predea din online, pentru a nu se expune zilnic la scoala?
In acest ordin de ministru, nu am gasit nimic despre situatia grupei de risc pentru profesori.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
R.G., utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:15, 29 Octombrie 2020
Poate fi de competenta conducerii scolii si/ sau inspectoratului scolar judetean, in conditiile in care profesorul nu a primit avizul medicului specialsit de medicina muncii cu care scoala are incheiat contract de prestari servicii medicale, sa revina la catedra, in clasa, in fata elevilor.
Exista o conditie - scoala de care apartine profesorul sa aiba organizata predarea online, la clasele la care functioneaza respectivul profesor.
Buna seara!
Daca se tine cont de acea conditie,inseamna ca profesorii din grupa de risc vor preda de acasa / sau clasa goala ...deci nu se expune.
Mi se pare ca este discriminare fata de profesorii din categoria de risc cu privire la acest aspect. Daca elevii cu boli cronice au dreptul sa aleaga intre prezenta fizica si online, profesorul nu are acest drept.
Puteti sesiza Ministerul Educatiei care a emis ordinul respectiv, in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru a solicita o motivare a diferentierii elev-profesor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare predarii online profesori cu comorbiditati marc.matei@yahoo.com marc.matei@yahoo.com Buna ziua, De ce documente are nevoie un profesor cu comorbiditati pentru a putea continua predarea online? Aceste documente medicale trebuie vizate ... (vezi toată discuția)
Dreptul la bursa medicala Oana E84 Oana E84 Buna seara as dori sa știu și eu dacă copilul meu cu autism are dreptul la bursa medicală pe acest diagnostic. Va multumesc (vezi toată discuția)
Baiatul meu de 13 ani are diabet de tip 1 , poate primi bursa de la scoala? Bucur Alexandra Bucur Alexandra Buna seara .baiatul meu de 13 ani are diabet de tip 1 ..m-ar interesa daca poate lua si el bursa de la scoala ..unde anume as putea sa intreb ..si daca este o ... (vezi toată discuția)