O institutie nebancara acorda un credit pentru nevoi personale unei persoane fizice in cuantum de 6.000 lei. Timp de 11 luni imprumutatul isi achita ratele scadente la termen, dar dupa aceea intra in incapacitate de plata. Dupa o perioada de timp acesta primeste o copie de pe somatie pv titlu executor prin care i se aduce la cunostinta ca trebuie sa achite suma de, atentie...12.431,76 lei reprezentand debit restant, taxe judiciare si cheltuieli de executare. In contractul de creditare se prevede la un punct ca "in cazul rambursarii anticipate a obligatiilor de plata, Imprumutatul are dreptul la o reducere echitabila a costului creditului, reprezentand 30% din valoarea dobanzii ramase de achitat.." Debitorul apreciaza ca suma solicitata de creditor nu este corecta si incalca prevederile Legii nr.58/1998 si doreste sa conteste executarea silita din acest motiv, urmand sa achite diferenta pana la concurenta sumei imprumutate, adica 6.000 lei plus dobanda si penalitatile aferente.
Stimata Lili.Ang eu nu va contrazic, iar atitudinea mea este corecta in masura in care, cunoscand o alta situatie asemantoare a unei cunostinte, creditul a fost achitat conform contractului semnat de parti-creditor(banca) si imprumutat(persoana fizica). Motivele au fost cam aceleasi intarziere la plata cateva luni bune si in final s-a ajuns la o intetelegere prin care imprumutatul a achitat restul sumei in intregimea ei, pentru ca asa fiura o clauza in contractul de imprumut. Cunostinta a imprumutat 5.700 lei a achitat o perioada de timp dupa care nu a mai platit si in final a platit 5.580 lei cu dobanzi si penalitati, nu dublul sumei. In speta pe care am supus-o discotie in acest topic, in contractul de imprumut nu este stipulata vreo aclauza de genul celei mentionate mai sus! Ce se intampla acum, practic este camatarie in toata regula ceea ce contravine regulilor bancare.
Cu siguranta dvs. stiti mai bine ce contract s-a semnat. Cunostinta avea acelasi contract? Identic? La aceeasi institutie de credit? Cunostinta ajunsese in faza executarii silite?
Daca lucrurile stau INTOCMAI cum spuneti dvs, nu ezitati. Formulati contestatie la executare. Eu nu pot decat sa va doresc succes sa se termine totul cu bine.
Tot respectul, stimata Lili.Ang pentru ca ati inteles ceea ce am postat ca speta! Contestatia la executare s-a depus prin Posta Romana, a doua zi de la primirea somatiei, adica 24 decembrie a.c.!
Executare
MihaiCL
Buna ziua.
Intr un dosar de incuviintare executare silita s a dat urmatoarea solutie de catre judecatorie.
Admite cererea formulată de Biroul Executorului ... (vezi toată discuția)