avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza contabila judiciara - obiectivele la care ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza contabila judiciara - obiectivele la care trebuie sa raspunda expertul

Apreciati ca este corect, ca un expert contabil numit de instanta de judecata sa efectueze un raport de expertiza, sa raspunda prin Raport adaugand la obiectivele fixate?
In speta mea, expertul are o problema personala cu o banca cunoscuta (se judeca de cativa ani, a pierdut si bunul imobil prin vanzarea la licitatie), DAR a fost numit de instanta sa efectueze o expertiza contabila intr-o actiune in constatare nulitate absoluta contract imprumut (ceditor, un IFN).
Prin raportul de expertiza a raspuns la obiective care nu au fost fixate de instanta (de fapt, a adaugat la fiecare obiectiv fixat de instanta, apreciind ca daca gaseste ceva ce nu este legal, are voie sa emita opinii pe starea de fapt si de drept!).
Degeaba am formulat obiectiuni, degeaba am adus la cunostinta instantei despre problemele personale ale expertului (care se judeca culmea, pe rolul aceleasi instante).
Ma uit prin Standardul prof. si Codul etic...poate gasesc ceva...
Ma gandesc si la o plangere (la CECCAR si penala chiar).
O parere? V-ati mai confruntat cu asa ceva? Este corect cum a procedat expertul?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2020
Irina S., utilizator
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 09:23, 9 Noiembrie 2020
Daca ati depus obiectiuni si instanta nu le-a acceptat, nu cred ca puteti face ceva in plus.
CECAR nu are atributii in sensul mentionat de dvs. Numai instanta de judecata poate aprecia.
Observatie: expertul nu emite opinii personale, ci se refera la articole de lege pe care le precizeaza in raportul de expertiza ca fiind avute in vedere.
Cum sa nu pot face ceva in plus? Expertul, prin raspunsul la obiectivele fixate, incalca efectiv prevederile Standardului profesional 35 (ref.la desfasurarea expertizei) si Codul etic (ref.la obectivitate) si eu sa-l felicit? Nu cred ca se poate asta... Deja se redacteaza o plangere panala impotriva expertului (care sigur, nu rezolva fondul problemei dar...nici nu poti sa lasi asa ceva nesanctionat in vreun fel).
Pai tocmai acesta este problema: expertul nu a raspuns la obiectivele fixate de instanta, asa cum au fost formulate, facand aprecieri PERSONALE chiar, cu privire la normele de drept . Apreciez ca trebuia sa NU efectueze lucrarea, avand posibilitatea sa arate instantei care a numit-o, problemele pe care le are cu bancile si faptul ca nu poate fi obiectiva .
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2020
Irina S., utilizator
Dvs. deja ati sesizat instanta de judecata care nu a reactionat in sensul dorit de dvs.
Este dreptul dvs. sa faceti o sesizare penala. Parchetul va decide daca se declanseaza o cercetare penala.
Spuneti ca instanta nu a ”reactionat” in sensul ”dorit” de mine?
Cu tot respectul, eu tocmai am aratat ca expertul nu a respectat diverse norme legale.....nu ca nu imi convine. Plus ca instanta greseste. De multe ori. De aia avem cotrol judiciar si organe de up....

POPA GHEORGHE a scris:

Dvs. deja ati sesizat instanta de judecata care nu a reactionat in sensul dorit de dvs.
Este dreptul dvs. sa faceti o sesizare penala. Parchetul va decide daca se declanseaza o cercetare penala.

Este dreptul dvs. sa sesizati ce institutie doriti. Eu am postat din propria experienta.

Alte discuții în legătură

Partaj, reducere valoare expertiza ctanta ctanta buna ziua mi sa facut expertiza la imobil,dar garajul,si gardul au sumele pe care nu fac cat scrie expertul,ce pot sa fac,fara sa mai platesc alta ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni expertiza robin2014 robin2014 In incheierea interlocutorie instanta a numit experri contabil, topo si constructii. Expertul topo a facut expertiza si a evaluat terenurile consilierul meu ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni expertiza contabila cass4 cass4 Buna ziua, Ce cai de atac exista cand se resping obiectiunile la expertiza contabila?Am urmatoarea speta:sunt in litigiu cu as.de proprietari,s-a cerut ... (vezi toată discuția)