avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme cu un angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme cu un angajat

Buna ziua,

Avem probleme cu un angajat agent de vanzari si eu nu ma descurc cu dreptul muncii.

Speta ar fi urmatoarea:
In luna martie a fost concediat angajatul care nu isi facea treaba, nu trimitea rapoarte.
Pe data de 4 martie 2009 a fost concediat cu un preaviz de 20 de zile.
In primele 5 zile de preaviz sustine ca a lucrat 12 ore pe zi desi trebuia sa lucreze 4. Suntem de acord ca trebuia sa lucreze 4 dar nu am cerut noi sa lucreze 12 ore.
In urmatoarele 2 zile de preaviz sustine ca a lucrat cate 8 ore si ne-a trimis adresa de la 2 societati ca ar fi trecut pe la ele.
Pana la 1 octombrie a fost in concediu medical.
Intre 1 octombrie si 21 octombrie sustine ca a lucrat numai in orasul natal pt ca nu mai avea masina de serviciu dar nu a incasat nimic si nici nu a vandut l;a firmele respective.

Angajatul solicita plata de urgenta a drepturilor salariale pt 80 de ore de preaviz ca si cum ar fi 160 de ore muncite.

Intrebari:
1. In cat timp trebuie sa raspundem avand in vedere si sarbatorile legale?
2. Are dreptate avand in vedre ca nu a muncit dar a trimis niste acte de la niste societati cu care este prietena?
3. In luna octombrie a fost trecuta absenta nemotivat. e corect?
4. Ce solutii vedeti pt rezolvarea problemei?

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Andreea.B , utilizator 12:24, 29 Decembrie 2009
1. Nu va faceti probleme acum, de sarbatori!
2. Ii veti raspunde dupa Anul Nou!
Va multumesc pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere din motive care nu tin de persoana salariatului daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez cu un salariat care se afla in preaviz (20 zile) - concediere din motive care nu tin de persoana salariatului - tinand ... (vezi toată discuția)
Preaviz nelucrator mihaeladobrinoiu mihaeladobrinoiu Doresc sa stiu daca exista notiunea de preaviz nelucrator.Adica o societate comerciala decide sa concedieze un angajat si-i acorda cele 20 zile de preaviz pe ... (vezi toată discuția)
Preaviz 20 zile lucratoare ContSters75393 ContSters75393 Daca unei persoane i se desface contractul de munca in baza art 65(1) si i se aduce la cunostinta ca perioada de preaviz este de 20 zile lucratoare la 4 ore pe ... (vezi toată discuția)