avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... am avut contact cu un coleg de servici care a fost ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

am avut contact cu un coleg de servici care a fost pozitiv si ...

am avut contact cu un coleg de servici care a fost pozitiv si arevenit dupa 14 zile de izolare. Angajatorul nu a comunicat nimic in legatura cu cel pozitiv iar eu la revenirea acestuia in colectivitate si afland ca a fost pozitiv am luat imediat hotararea de a ma autoizola pentru 5 zile si a ma testa. Din fericire nu am covid. La intoarcerea la servici am constatat ca angajatorul mia oprit aceste zile din salariu. Eu pentru binele firmei nu am comunicat la DSP situatia in care a fost ascuns faptul ca avem o persoana infectata sinici de faptul ca am luat decizia autoizolarii. Cum pot proceda avand in vedere atitudinea angajatorului vadit deranjat de atitudinea mea si care spera sa ma determine prin asta sami dau demisia. Mentionez ca am o functie de conducere in cadrul firmei si consider ca trebuia sa fiu primul informat de existenta unui caz de covid.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:48, 2 Noiembrie 2020
Trebuia sa anunțați DSP sau medicul de familie.
Este greu de spus ce va iesi la proces.daca veti ajunge la judecata pentru ca nu plecați cu prima șansă.
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
ati luat o hotarare gresita, ultimul contact a fost in urma cu 14 zile, deci nu mai putea fi vb de un contact direct la data cand v-ati autoizolat.
La intoarcerea la servici am constatat ca angajatorul mia oprit aceste zile din salariu.

normal, pt el, ati lipsit nemotivat.
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoizolare mfior mfior Dupa implinirea celor 14 zile de autoizolare ,la intoarcerea din Germania,care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez?Vreau sa ma deplasez (Cluj-Sighisoara) la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul in care am un angajat care este testat pozitiv ... florin.hutanu@testergrup.ro florin.hutanu@testergrup.ro Buna ziua, In cazul in care am un angajat care este testat pozitiv Covid-19, am obligatia sa anunt DSP? Ce alte obligatii am in calitate de ... (vezi toată discuția)
Familie cu recent pozitiv Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Suntem o familie cu patru membri, din care 2 am fost pozitivi in Decembrie, acum probabil vindecati, am inteles ca cei care au cazuri usoare pot iesi din casa ... (vezi toată discuția)