avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna dimineața, Am vândut si eu o masina in luna mai ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna dimineața, Am vândut si eu o masina in luna mai si am ...

Buna dimineața,
Am vândut si eu o masina in luna mai si am uitat sa înstrăinez talonul si acum am primit o amendă din luna august,persoana refuza sa o plateasca..in cazul asta ce pot sa fac? Pot să o înstrăinez in alt mod?
Va mulțumesc !
O zi faină
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 13:24, 4 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contestati amenda, (presupun ca de rovinieta) daca aveti act de vinzare -cumparare legal si ati radiat fiscal masina de pe numele dvs. Invocati decizia nr4/2018 a ICCJ.
" în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, fostul proprietar pierde calitatea de utilizator și de subiect activ al contravenției constând în fapta de a circula fără rovinietă valabilă;"
Anexati plingerii contraventionale copii dupa actele care dovedesc acest lucru.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2020
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am primit o amendă pentru circulație fără rovinietă ... fabi_arina fabi_arina Bună ziua. Am primit o amendă pentru circulație fără rovinietă pentru o mașină pe care am vândut-o în 2014. De la data vânzării am schimbat ... (vezi toată discuția)
Buna seara,anul trecut am vândut o mașină unui domn,dansul ... Andreea1816 Andreea1816 Buna seara,anul trecut am vândut o mașină unui domn,dansul nu a trecut mașina pe el și a \"vandut-o\"mai departe altei persoane,nici acea persoană nu a ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsă rovignetă la 8 zile după vânzarea mașinii conform procedurii legale: de ce trebuie s-o plătesc eu, cum susțin cei de la primărie? Ady. Ady. Buna seara,pe data de 26 .10.2018 am vândut o masina,noul proprietar nu a plătit rovinieta si pe data de 04.11.2018 a fost depistat fără rovinieta ... (vezi toată discuția)