avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara,anul trecut am vândut o mașină unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara,anul trecut am vândut o mașină unui domn,dansul ...

Buna seara,anul trecut am vândut o mașină unui domn,dansul nu a trecut mașina pe el și a "vandut-o"mai departe altei persoane,nici acea persoană nu a trecut mașina pe el iar anul acesta mi-a venit o amenda în valoare de 1.000 lei pe numele meu,eu fiind încă proprietarul mașini în acte,in momentul in care am făcut contractul de vânzare cumpărare am scris pe talon că înstrăinez mașina,in momentul in care l-au prins pe actualul cumpărător al mașini cu mașina domni polițiști l-au căutat în baza de date și m-au găsit pe mine inca proprietar,ce pot face in acest sens sa nu trebuiască să achit eu acea amendă,eu nu mai am cartea mașini,fiscal sau talon de la mașină deoarece ii le-am dat domnului când am vandut-o având bună credință că el va face in continuare demersurile necesare pentru a-și intra întrutotul in posesia autoturismului.
Eu am făcut și o contestație la tribunalul din judetul Hunedoara deoarece aici locuiesc iar băiatul care a primit amenda a fost amendat de poliția din Gorj,iau fost ridicate plăcuțele de înmatriculare și plus de asta băiatul care a condus autoturismul a semnat procesul verbal la "martor"deși era singur în mașină.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2021
Andreea1816, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreea1816 , utilizator 13:13, 15 August 2021
Nu ati spus pentru ce ati primit amenda.

Totusi, trebuie sa aveti acte care sa demonstreze vinzarea-cumpararea masinii, catre cel cu care ati facut tranzactia. In plus sa cereti instantei ca politia din Gorj sa puna la dispozitie o copie a certificatului de inmatriculare care sa demonstreze faptul ca ati instrainat masina.In plus sa cautati un martor care sa dovedeasca faptul ca in ziua si la ora respectiva va aflati in alta parte.

In acelasi timp sa cereti instantei sa anuleze acel PV de contraventie pe numele dvs., in baza deciziei nr 4 din 2018 a ICCJ care spune ca:
"- în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, fostul proprietar pierde calitatea de utilizator și de subiect activ al contravenției constând în fapta de a circula fără rovinietă valabilă;
- dovada transmiterii dreptului de proprietate se face potrivit dreptului comun."

[ link extern ]
Mulțumesc pentru răspuns,menționez că nu a avut RCA-ul și talonul mașini făcut la mașină și de acea a luat acea amendă,eu pot dovedi că în ziua respectivă erau la servici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vandut masina fara a incheia contract de vanzare cumparare si acum primesc procese verbale de contraventie kristinna90 kristinna90 Buna ziua,Va rog ajutati-ma,am vandut masina fara contract de vanzare-cumparare#-o ,si cumparatorul(individul ) a trecut prin camere fara rovinieta,si amenda ... (vezi toată discuția)
Radieri auto Remus47 Remus47 O problema mai veche; mai jos redau intrebarea , raspunsul si urmarile de luna decembrie: Am facut plangere contraventionala, s-a judecat si s-a amanat cu ... (vezi toată discuția)
Neinmatriculare masina pe nume propriu dupa 30 zile Glisse Glisse Va salut. Am urmatoarea situatie, ultra-comuna in romania: am cumparat zilele trecute o masina-->vanzatorul a radiat-o fiscal --> zilele urmatoare o voi ... (vezi toată discuția)