avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Am avut un accident usor, in calitate de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Am avut un accident usor, in calitate de victima. ...

Buna ziua,

Am avut un accident usor, in calitate de victima. Concret, ma deplasam pe directia inainte pe o trotineta electrica pe banda de langa trotuar. In dreptul meu se afla o alta masina, pe aceeasi banda. Aceasta masina a virat brusc dreapta. Eu m-am lovit de aceasta masina si am cazut cu un picior sub ea, fiind calcat pe acel picior cu roata.

Am chemat salvarea si politia si am fost dus la spital. S-a deschis un dosar de cercetare.

In urma accidentului am suferit o entorsa si am un certificat de la IML pt 5 zile de ingrijiri.

Doresc sa merg la asiguratorul celui cu masina pentru a obtine daune in baza certificatului.


In cazul de fata, nu exista inca o plangere penala facuta de mine, mai am aprox 25 de zile la dispozitie pentru a o depune.

Din cate inteleg, la asigurator este necesar sa prezint si dovada faptului ca nu eu am fost vinovat pentru accident.

Cum pot obtine aceasta dovada de la politie (in cazul in care se constata ca nu am fost vinovat).

Cel mai recent răspuns: Stoean Lavinia-Cătălina , Avocat 13:12, 5 Noiembrie 2020
Chiar dacă formulați plângere prealabilă, dosarul va primi soluția de clasare pentru că numărul de zile de îngrijiri medicale este prea mic (sub 90 de zile).
Eu aș formula plângerea, chiar și așa, apoi aș cere consultarea dosarului penal și aș face copii de pe procesul-verbal de cercetare la fața locului și orice acte din care reies circumstanțele producerii accidentului. Apoi aș formula o cerere de despăgubire către asigurător (cu scrisoare recomandata si confirmare de primire), atașând inscrisurile indicate mai sus. Mai departe, asigurătorul are obligația sa raspunda in 30 de zile. Dacă nu răspunde, îl puteți da în judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)
Dosar penal culpa comuna Laur_entiu_st Laur_entiu_st Buna ziua, In luna martie am fost implicat intr-un accident rutier cu un barbat care circula pe trotineta. Situatia este urmatoarea: Cum vii dinspre soseaua ... (vezi toată discuția)
Accident rutier catayo6108 catayo6108 Am si eu o problema, in urma cu trei zile am dat peste cineva cu masina, veneam dinspre magazin, iar in momentul efectuarii virajului spre stanga , mia iesit ... (vezi toată discuția)