avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal culpa comuna
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal culpa comuna

Buna ziua,

In luna martie am fost implicat intr-un accident rutier cu un barbat care circula pe trotineta. Situatia este urmatoarea: Cum vii dinspre soseaua de centura pe Bulevardul Unirii ca sa ajungi la Confort City (Popesti-Leordeni) Waze ul m-a bagat pe o un drum neasfaltat incat am iesit pe drumul spre Confort City. Cumva cobori de pe un trotuar si ajungi in fata masinilor care asteapta la semafor. Culoarea fiind rosie pentru ei. In timp ce coboram de pe trotuar ca sa intru pe banda mea de sens, un barbat cu trotineta depasea coloana de masini care asteptau la semafor pe contrasens (drumul nefiind marcat) si efectiv a intrat in mine. Aveam 5km/h cand coboram de pe trotuar. (cine cunoaste zona stie despre ce vorbesc, pe acolo circula masini, nu aveam semnul interzis sau ceva de genul) Prin urmare mi s-a deschis proces penal pt vatamare din culpa. Politistul care a intocmit dosarul la momentul respectiv mi-a zis ca nu o sa se intample nimic pentru ca a fost culpa comuna. Ok...Acum s-a terminat procesul, barbatul cu trotineta nu a facut plangere, dar si-a scos un certificat medico legal pt ingrijiri medical de 120 zile. In referatul de la procuror scrie ca nu am acordat prioritate si pentru asta politia vrea sa-mi suspende permisul de conducere pe 6 luni cu testare. Eu nu pot fi de acord cu decizia asta si doresc o noua expertiza pentru ca mi se pare ca nu mai e culpa comuna. Vreau sa atac ordonanta si sa cer o noua expertiza. Voi avea castig de cauza? Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2022
Laur_entiu_st, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laur_entiu_st , utilizator 14:14, 18 Noiembrie 2022
Vreti sa atacati ordonanta procurorului sau ce anume?
Da. Si as dori sa se faca o noua expertiza a accidentului pentru ca nu ma consider vinovat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis DDDttt DDDttt Buna ziua, Ieri ma aflam in intersecția dintre Alexandru Serbanescu și șoseaua Pipera. Eu veneam dinspre Aerogării și in intersecția respectiva ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa detii rovinieta? bogdan2512 bogdan2512 BUNA ZIUA, Am primit in data de 25-03-2011 o instiintare de plata la un proces verbal de constatare ... (vezi toată discuția)
Contestație ordonanța procuror AndreiP22 AndreiP22 Am fost implicat Într-un accident auto cu masina, mai exact eu mergeam pe drum cu prioritate și a intrat o dubă in mine in intersecție din partea stângă. ... (vezi toată discuția)