avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA O microintreprindere,neplastitoare de tva,vinde un ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

O microintreprindere,neplastitoare de tva,vinde un apartament.

Buna seara,
daca o microintreprindere,neplastitoare de tva,vinde un apartament,este obligat sa plateasca tva la suma declarata si facturata?
va multumesc
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: cocoranum , utilizator 12:10, 9 Noiembrie 2020
Buna seara,

Microintreprinderea trebuie sa depaseasca plafonul de 300.000 lei si ulterior depasirii plafonului devine platitoare de tva pentru tranzactiile urmatoare, deci nu pentru cea cu apartamentul.Facturile urmatoare se emit cu tva dupa inregistrarea in scopuri de tva.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Simulare privind trecerea la plătitor tva la o firma de it programatorcalumea programatorcalumea Sunt o firma de IT care facturează cam 69000 USD anual. -O firma de o persoana. -Lunar emit numai o factura. -in fiecare 2-3 ani cumpăr o gama de ... (vezi toată discuția)
Plata tva pentru achizitii intracomunitare oanals oanals O microintreprindere achizitioneaza din UE materii prime care intra in procesul de productie in Romania, prin subcontractori. Ulterior, produsele obtinute sunt ... (vezi toată discuția)
Pfa la norma de venit - depasire plafon anual de scutire de 35.000 euro alexberi alexberi Pentru PFA cu norma de venit. Daca depasesc plafonul anual de 35.000 euro (119.000 RON) cu o factura emisa pe 25 Ianuarie 2011, Cf Art. 152 (6) din Codul ... (vezi toată discuția)