avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil \"furat\" de concubina. Buna ziua! Concubina ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil "furat" de concubina. Buna ziua! Concubina unui prieten ...

Copil "furat" de concubina.
Buna ziua!
Concubina unui prieten a furat copilul si mai multe lucruri din casa. Copilul este pe numele tatalui. Acestia au un apartament cumparat in rate si domiciliul mamei este la acest apartament. Ce poate face acesta pentru a avea acces la copil?
Concubina a plecat impreuna cu tatal di cumnatul acesteia. Lucrurile luate din casa au fost transportate cu masina tatalui. Se poate confisca autoturismul?
Se poate deschide proces pentru furt.
Mentionez faptul ca acea concubina a premeditat totul deoarece inainte de a fugi cu copilul a facut o cerere de transfer de la munca in alt judet. Acum nu stie unde este copilul.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vitalsmart , utilizator 21:19, 17 Noiembrie 2020
Domnule, d-ta îţi faci mari speranţe că Poliţia o va acuza pe acea mamă, eu vă spun să staţi liniştit, cu sau fără relaţii, nu au cum să o tragă la răspundere pe femeie.Argumentul căomul a plătit cu cardul lui sau factura e pe numele lui nu ţine, când oamenii au gospodărit împreună.
Furtul de bunuri este una si ceea ce vreti referitor la copil este alta, fara a exista o legatura.
Daca credeti ca fara o strategie avocatiala extrem de inteligenta si de elaborata aveti vreo sansa eu va sfatuiesc sa renuntati la tot.
Astfel de strategii sunt si extrem de scumpe financiar si daca nu vreti sa platiti la modul deosebit de serios nu faceti altceva decat sa va afectati starea de sanatate in mod inutil.
Va spun acest lucru ca sa intelegeti ce sa faceti mai departe si sa nu va luptati aiurea cu ceva care va va depasi total.
Veti ajunge sa urati justitia care poate ca va fi dreapta daca nu stiti sa va aparati si acest lucru nu va va ajuta cu nimic in viitor.
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Concubina ar putea fi trasa la raspundere de faptul ca este inconstienta si plimba copilul, in plina pandemie, de la o adresa la alta prin toata tara?
Referitor la gospodarire se poate demonstra cu acte faptul ca toate platile sunt efectuate cu cardul de catre tata si exista facturi pe numele tatalui. Acesta cumpara absolut tot in casa, platea toate facturile si ratele. Concubina incasa salariul pe card si se vede ca are banii neatinsi in cont. Inclusiv alocatia copilului intra tot la ea in cont. Tatal nu are pretentii decat sa vada copilul.
Buna seara!
Nu sunt in domeniu si nu cunosc sistemul juridic dar observ faptul ca legile nu sunt bine puse la punct.
Poate gasesc un raspuns aici.
Azi, tatal copilului a mers la un avocat pentru a deschide procesul privind custodia copilului.
Avocatul l-a trimis pe tata la sectia de politie cu o cerere adresata comandantului. In cerere se solicita adresa concubinei din Buzau pentru a i se trimite citatia referitoare la proces.
Politia refuza si spune ca fara o solicitare din partea judecatoriei nu se poate face nimic.
Deci concubina fuge cu copilul in alt judet, la o adresa necunoscuta si tatal nu poate face nimic ca sa isi vada copilul.
Unde trebuie deschis procesul daca nu se cunoaste unde locuieste copilul.
Cine poate face lumina in situatia asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala. concubina a fugit cu copilul, de la adresa ... vitalsmart vitalsmart Ordonanta pesedintiala. Concubina a fugit cu copilul, de la adresa de domiciliu din Bucuresti, la o alta adresa din alt oras. Aceasta a facut foarte multe ... (vezi toată discuția)
Trafic de influenta? mutare dosar in alt oras. o mamica traia ... vitalsmart vitalsmart Trafic de influenta? Mutare dosar in alt oras. O mamica traia in concubinaj cu partenerul ei si copilul minor in Bucuresti. Aceasta si-a gasit un amant si ... (vezi toată discuția)
Se poate sa pierd custodia copilului ? Claudiu Agrijan Claudiu Agrijan dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un copil ,care are acum 1an si 4 luni -concubina a plecat cu copilul la mama ei care totodata este si agent ... (vezi toată discuția)