avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Buna ziua. Este posibil si legal ca intr-un contract ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Buna ziua. Este posibil si legal ca intr-un contract de cesiune ...

Buna ziua. Este posibil si legal ca intr-un contract de cesiune de creanta, cedentul sa-si asume sa plateasca cesionarului suma pe care acesta nu ar putea sa o recupereze de la debitorul cedat?
Cel mai recent răspuns: marius_1960 , utilizator 13:46, 18 Noiembrie 2020
Cred ca ar fi util sa ne spuneti care este legatura dintre intrebarea dumneavoastra si lichidarea.

Daca nu e nicio legatura, atunci este posibila clauza despre care intrebati dumneavoastra.

Sper sa va fie de folos informatiile.
nu este nici o legatura. Platforma a clasat intrebarea la acest domeniu. Intre timp am primit un raspuns partial lecturand mai atent dispozitiile din Codul civil: daca cesiunea este cu titlu gratuit (cazul de fata) clauza respectiva este ilegala (clauza leonina). Chiar daca ar fi cu titlul oneros, cedentul nu este cu nimic obligat sa garanteze solvabilitatea debitorului cedat si chiar daca ar exista o clauza de obligare ea nu se poate extinde dincolo de data cesiunii. Multumesc pt rapsuns si interesul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune creanta medalex medalex Am incheiat un contract de cesiune creanta in care am calitatea de cesionar. Contractul in baza caruia s-a cedat creanta nu a mai fost dus la indeplinire ... (vezi toată discuția)
Model notificare cesiune de creanta cerveza123 cerveza123 Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de notificare cesiune de creanta? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Contracte - preluare creanta horia2010 horia2010 Daca un contract se incheie intre doua parti atunci pe ce drept o a treia parte poate prelua drepturile uneia fara acordul celeilalte? cum se poate contesta ... (vezi toată discuția)