Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Am acrosat un pieton, cand acesta traversa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Am acrosat un pieton, cand acesta traversa prin loc ...

Buna ziua!

Am acrosat un pieton, cand acesta traversa prin loc nepermis. Acesta s-a dezechilibrat, a cazut apoi s-a ridicat, am avut un schimb de replici si apoi a plecat.
Masina nu are avarii. Am sunat la 112, nu a necesitat smurd (omul a plecat pe picioarele lui), nici macar nu a stat sa lamurim situatia, iar de la 112 politistul m-a indrumat sa merg sa depun o declaratie la Brigada Rutiera, lucru care l-am si facut (declaratie, copii talon, cu ITP valabil, asigurare, permis - totul ok).
Alcoolemie zero.

1. ce se poate intampla mai departe (caz. 1 - omul nu se prezinta sa reclame accidentul) . caz 2 - omul se prezinta si reclama accidentul.
2. mi s-a spus ca o sa fiu sunat (probabil de la parchet) zilele urmatoare - ce se poate intampla?
3. in cat timp aveam obligatia sa anunt accidentul? Am anuntat imediat la 112 si in aprox 1 ora si 30 min. la Brigada Rutiera (declaratie).
4. in momentul in care am lovit pietonul, am lasat masina in pozitia initiala si cat timp am vorbit la 112). Dupa ce a plecat pietonul (asta in timp ce vorbeam la 112) si masina ramasese in pozitie initiala, am plecat mai departe la Brigada Rutiera cu masina sa anunt accidentul. Am procedat corect?

Multumesc!
Daca victima a plecat, trebuia sa anuntati imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pieton pe culoarea rosie Mihai Iosneacu Mihai Iosneacu Buna seara, Acum cateva zile am accidentat un pieton el avand culoarea rosie, alergand pe trecere, eu avand verde. Am sunat la 112, la fata locului a ajuns ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mihaileugenchitu mihaileugenchitu Am fost implicat -desi pur si simplu stateam la stop- intr-un accident rutier, astfel : o alta masina a lovit un pieton care traversa printr-un loc nepermis ... (vezi toată discuția)
Art. 184 cod penal mancuso mancuso Buna ziua ! cine ma poate ajuta cu un raspuns ? pe data e 9.04.2012 in timp ce faceam manevra de mers inapoi cu auto, am acrosat o persoana ce traversa strada ... (vezi toată discuția)