Buna seara. Situatia este urmatoarea: tata s-a recasatorit dupa moartea mamei. Nu s-a deschis inca taxa de succesiune dupa mama.Ma intereseaza daca doamnei cu care s-a recasatorit, ii revine ceva din ce are tata. Sper ca am fost destul de explicita. Multumesc!
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
a) bunurile dobândite prin moştenire legală, legat sau donaţie, cu excepţia cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune
Raspuns este ca nu, bunurile obtinute prin mostenirea mamei dvs. sunt bunurile sale proprii, inclusiv in timpul si dupa desfacerea căsătoriei.
Totusi, dacă tatăl dvs decedeaza inainte sotiei sale actuale, atunci actuala sotie va putea moșteni bunurile mostenite de tatat dvs.
Pentru a evita aceasta situatie, indicat ar fi ca tatăl dvs. să nu accepte mostenirea, respectiv sa faca o donație tacită in favoarea dvs.
Cu toate acestea, dacă dvs in calitate de fiica veniti la moștenire impreuna cu tatăl dvs., cota dvs vă fi de 3/4 iar a tatălui de doar 1/4.
In aceste conditii, majoritatea bunurilor mamei dvs. vi se vor cuveni de drept.
Mostenire
AlexA00
Mama mea s-a recasatorit dupa moartea tatalui meu. Sotul mamei are vreun drept la mostenirea dobandita din timpul casatoriei cu tatal meu si la mostenirea ... (vezi toată discuția)