avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indice corectie : As avea o întrebare în legătură ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indice corectie : As avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru ...

As avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru calculul pensiilor.
Într-o decizia de pensie de invaliditate din martie 2017 e 1,21, același indice se păstrează și in decizia de pensie la limita de varsta din 09.2020. Conform decizie 702/31.10.2019, nu ar trebuie ca indicele sa fie cel aferent anului 2020 (1,41) ?
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:50, 31 Mai 2023
sunt in proces ,eu nu am primit indicele din anul iesirii la pensie pentru limita de varsta si am contestat,pe rolul ccr sunt procese ce urmeaza sa reglementeze acordarea acestuia numai la pensia pentru limita de varsta
aveti dreptate
Buna ziua Domnule Carp
Spune ti d-voastra ca acest indice de corectie v a disparea cat de curand , pai legea 127 a fost aplicata vreodata ? sau nu are nicio legatura cu aceasta , in baza carei legi v a disparea ? sau cum .
Larion Vasile
Am inteles ca ati contestat in justitie faptul ca nu ati primit ce se cuvenea inca de la data iesirii la pensie , adica ati primit numai din luna februarie 2020 si nu ati reusit pana acum sa rezolvati ? de cand ati deschis proces ? considerati ca acum cu raspunsul ccr aveti sanse ?
O zi buna va doresc

Eu mi-am deschis drepturile pe legea 3/1977 in anul 1999.
Asadar nu am nicio legatura cu notiunea de indice de corectie.
Sa asteptam finalul acestui an si sa vedem daca in legsilatia pensiilor publice va mai fi notiunea de indice de corectie.
pana la sfirsitul procesului sper ca ccr sa se pronunte clar ca indicele de corectie se da numai la pensia pt limita de varsta , in caz contrar atunci cand ccr va lamuri voi face o noua cerere de revizuire pana se clarifica

Alte discuții în legătură

Indice de corectie pensie grozavu.aurica grozavu.aurica Buna ziua, In 24 ian 2019 conform deciziei Casei de Pensii am intrat din pensie de invaliditate in pensie de varsta. Pe decizia de pensie nu mi-i s-a ... (vezi toată discuția)
Stabilirea pensiei pentru limita de varsta conform deciziei ccr nr. 702/31.10.2019 Peapangel Peapangel Sunt beneficiarul indemnizatiei primită în baza legii nr.8/2006 si pensionar de invaliditate, iar in luna iunie indeplinesc conditiile de varsta legala si ... (vezi toată discuția)
Cumpararea de vechime in munca e discriminatorie alexstaneci alexstaneci As dori sa aflu cum poate fi atacata ordonanta de urgenta care da posibilitatea cumpararii de vechime in munca pentru pensie , doar persoanelor care nu au ... (vezi toată discuția)