avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul judecatoresc solicita un onorariu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul judecatoresc solicita un onorariu ...

In cazul in care executorul judecatoresc solicita un onorariu de 7200 lei iar in urma procesului de contastatie la executare silita, judecatorul diminueaza val. onorariului la 1200 lei, diferenta este platita de creditor?
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 00:25, 1 Februarie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Debitorul va plăti atât cât a dispus instanța, 1.200 de lei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, in condițiile in care instanta reduce onorariul executorului judecătoresc debitorul va datora suma redusa.
Diferenta dintre ce a solicitat executorul judecat.si suma corectata de judecator cine o plateste? Debitorul sau creditorul?
Creditorul mai are obligatia de a achita diferenta dintre suma ceruta de exec. si cea stabilita de judecator? Pana acum nu am achitat nimic exec. judecat. de la desch.dosar exec. silita.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi s-a explicat foarte clar mai sus, că debitorul plătește numai cât a decis instanța de judecată, adică 1.200 de lei. Creditorul daca a acceptat ca onorariu o asemenea sumă colosală este problema lui personală. Nu-i vinovat debitorul că creditorul nu a căutat un executor mai ieftin care să pretindă un onorariu real muncii depuse.

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli executare silita VAYA VAYA In urma unei sentinte civile unde am cerut iesirea din indiviziune s-a stabilit ca eu sa platesc o sulta proprietarului minoritar. Imediat acesta a mers la ... (vezi toată discuția)
Comision executor judecatoresc ? AndreiPerianu AndreiPerianu Buna ziua, As avea o intrebare, sunt persoana fizica autorizata, si in vara anului trecut am semnat un contract de prestari servicii cu o alta societate ... (vezi toată discuția)
Despre ce cheltuieli e vorba în documentul de încheiere de executare silită pentru pensia de întreținere? leonardy44 leonardy44 Buna seara! as dori o lamurire ref la un document de incheiere-de executare silita ,pt pensie de intretinere; -,,la care se adauga cheltuieli de executare ... (vezi toată discuția)