avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul judecatoresc solicita un onorariu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul judecatoresc solicita un onorariu ...

In cazul in care executorul judecatoresc solicita un onorariu de 7200 lei iar in urma procesului de contastatie la executare silita, judecatorul diminueaza val. onorariului la 1200 lei, diferenta este platita de creditor?
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 00:25, 1 Februarie 2021
@rolinschi Aveti o cale de atac, folositi-o!
S-a inteles ce ati vrut sa spuneti, insa este neclar, tu te duci la executor cu un titlu executoriu, executorul decide un onorariu (deobicei maxim) plus niste cheltuieli.
Daca instanta constata si decide ca onorariul sa fie scazut de la 5000 la 3000 lei de exemplu (si nu pt volumul doarului ci pentru ca a gresit calculul executorul) , nu vb de cheltuieli de executare, nu e normal daca i s-a diminuat DOAR onorariul executorului din cauza lui (nu ca a decis instanta de la maxim la 50-70%) diferenta sa o piarda executorul?
Sau sa fie mai explicit, eu ma duc cu un titlu de 80.000 lei la un executor conform legii onorariul este de maxim 10% +TVA + cheltuieli.
Daca el, executorul in loc de 8000 lei +TVA decide ca vrea 50.000 lei onorariu + TVA plus cheltuieli si instanta constata ca onorariul trebuia maxim 10% asa cum prevede legea si anume 8000+ TVA, diferenta de la cat a cerut executorul 50.000 pana la 8000+ TVA nu e normal sa o piarda executorul care a cerut o suma nelegala?

Deci atenti nu vb de diminuarea onorariului sub 10% ,vb de greselile posibile ale unui executor, pentru ca in cazul asta orice executor poate cere 1 mil de ron, instanta sa constante ca , cf legii ai voie sa ceri maxim 10% + TVA plus cheltuieli din 8000 lei dar creditorul ramane sa achite difenta de la 9520 cu TVA la 990480 lei?
Asta ar insemana ca orice suma o considera executorul 100.000-300.000 sau 1mil de ron instanta intoarce la 10% din suma din titlu si restul cine plateste Debitorul sau creditorul, daca e o gresala personala a executorului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli executare silita VAYA VAYA In urma unei sentinte civile unde am cerut iesirea din indiviziune s-a stabilit ca eu sa platesc o sulta proprietarului minoritar. Imediat acesta a mers la ... (vezi toată discuția)
Comision executor judecatoresc ? AndreiPerianu AndreiPerianu Buna ziua, As avea o intrebare, sunt persoana fizica autorizata, si in vara anului trecut am semnat un contract de prestari servicii cu o alta societate ... (vezi toată discuția)
Despre ce cheltuieli e vorba în documentul de încheiere de executare silită pentru pensia de întreținere? leonardy44 leonardy44 Buna seara! as dori o lamurire ref la un document de incheiere-de executare silita ,pt pensie de intretinere; -,,la care se adauga cheltuieli de executare ... (vezi toată discuția)