avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Am datorie 2000 = 2500 ron la intretinere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Am datorie 2000 = 2500 ron la intretinere si nu ii ...

Buna ziua, Am datorie 2000 = 2500 ron la intretinere si nu ii pot plati. Nu am contract de inchiriere. Proprietarul e in SUA, vrea sa vanda casa. ma ameninta ca ma da afara Asociatia. Am de ce sa ma tem? E acea suma asa uriasa? Am vazut ca se da in judecata la 20000 datorie,
Cum ma pot apara pt ca nu am nicio sursa de venit si nici sa plec nu mi se pare o miscare inteligenta, pt ca nu am bani de chirie. Sunt chiar fara bani in urmatoarele luni. Efectiv. Trebuie sa existe ceva sa ma apere de abuzuri.
Cel mai recent răspuns: KatalinaN , utilizator 01:36, 21 Noiembrie 2020
Multumesc, Eu ceream un sfat legal nefiind de profesie. Replici de genul stiu sa dea si barmanii.

KatalinaN a scris:

Multumesc, Eu ceream un sfat legal nefiind de profesie. Replici de genul stiu sa dea si barmanii.

Păi sfaturi legale ai primit!
Legal e să plătești pentru ce beneficiezi sau consumi, legal și de bun simț!
Ce lege din lumea asta crezi că îți dă dreptul să ocupi abuziv un imobil și să consumi resurse fără să le plătești?
Ai pomenit de limita de 20000 de lei, unde ai auzit povestea asta?
Asociația de proprietari te poate da în judecată după 50 de zile de la afișarea listei cu sumele de plată, poate fi un leu, proprietarul te poate evacua oricând din imobil dacă n-ai contract de închiriere, dacă ai și n-ai plătit ce trebuie să plătești, iar te poate da afară, ce sfat legal vrei?
Singurul sfat, legal și de bun simț, este să-ți calculezi cu atenție posibilitățile, să cauți de lucru, (indiferent unde și ce, atâta timp cât e legal), și să te întinzi cât ți-e plapuma!
Că a avut mama ta dreptul de a locui, nu înseamnă că acel drept ți se transferă, ba chiar puteai fi dată afară oricând dacă erai majoră, dreptul era doar al mamei!
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2020
eugenoctavian1968, utilizator
Bună ziua!
Din punct de vedere legal nu s-a comis niciun abuz împotriva ta deoarece ar fi trebuit să ai un contract de chirie, în lipsa lui, tu nu stai cu forme legale acolo și nici nu îți plătești obligațiile ce ar rezulta dintr-un contract de chirie.
Nici propietarul nu a procedat corect lăsându-te să stai fără contract de chirie. Drept urmare, nu te poate da afară în baza contractului, ci va putea scăpa de tine în baza unei hotărâri judecătorești. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că odată intrat în locuință, există prezumția că acel chiriaș are dreptul să stea acolo, un drept care nu-i poate fi anulat decât în instanță. Din punct de vedere moral, ai greșit și tu deoarece ai acumalat datorii, desi te-ai inteles intr-un fel cu propietarul. Nu știu care a fost înțelegerea ta cu respectivul dar ar fi trebuit s-o respecți.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2020
Alena13, utilizator
Multumesc pentru clarificare. M-ati linistit oarecum:)
Daca va aflati in imposibilitate de plata,,pentru a indeparta situatia neplacuta a actionarii in instanta care va poate aduce si costuri suplimentare,desfasurati demersuri pentru negociere incheiere angajament de plata

Alte discuții în legătură

Contract de comodat ContSters146176 ContSters146176 gazda copiilor mei le a spus ca le face un contract de comodat,va intreb ; copii mei vor plati toate utilitatiile apa gaz,curent,impozit,datorii,in afara de ... (vezi toată discuția)
Contract comodat vs. contract inchiriere apartament magic9pm magic9pm Am avut experiente neplacute cu chiriasii in trecut ( cu contract de inchiriere la fisc)......dupa ultimii am platit datorii de 3100 RON . Acum , un coleg ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat sau contract de chirie? puiutz.puisor puiutz.puisor Fortata de imprejurari am inchiriat un apartament in stare foarte deplorabila prin agentie imobiliara (nestiind ca apartamentul este pus gaj la credit bancar), ... (vezi toată discuția)