avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Posibilitate vanzare drept de proprietate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Posibilitate vanzare drept de proprietate

Buna ziua!

Am un credit ipotecar la BCR, la care sotia este coplatitoare.
As dori sa stiu daca exista posibilitatea, bineinteles cu acordul bancii, de a vinde sotiei mele, partea mea de proprietate, iar eu sa raman in continuare platitor de rata pentru acest credit.
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Nu va ajuta solutia.
Gasiti un strain caruia sa ii vindeti pe bune.
E o problema daca ce datorati bancii e mai mult decat face casa.
Apartamentul valoreaza 50000 € la pretul pietei iar noi mai avem in sold la BCR 63000 €, iar executarea silita va fi pentru aproape 22000 €..deci cu ce se va alege IFN-ul daca pretul apartamentului nu acopera nici macar valoarea soldului curent?
Prioritate la executare va avea BCR-ul care va lua toti banii din executare, nu?

Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, prima data se indestuleaza bcr.
puteti face contestatie la executare pe acest motiv, aratand ca prin executare, nu se face altceva decat ca va lasa fara casa si dator in 2 parti, iar ifn nu ia niciun ban.
ar trebui s amergeti la un avocat cu contractul si sa incercati o intelegere cu ifn-ul, sa stopeze penalitatile si sa faceti o intelegere de plata.
poate sotia obtine un imprumut de la banca cu o dobanda rezonabila pt a plati datoria catre ifn.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru sfat!
Deja m-am adresat unui avocat si i-am trimis contractul si noul scadentar.
Mi-a spus ca-i putem da in judecata pentru clauze abuzive.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce clauze abuzive a gasit avocatu?Si ce sanse de castig v-a spus avocatul ca aveti?Nu de alta dar el o sa-si incaseze onorariul indiferent de rezultat.Credit luat de la IFN cu dobanda de 50-70% pe an.Sper doar sa nu cheltuiti banii degeaba si cu avocatul.

Alte discuții în legătură

Credit de la ifn cu dobândă 140%: 5.000 de lei împrumutați pentru 60 de luni, rată de 633 lei/lună. e legal să fie practicată astfel de dobândă? Andreii08 Andreii08 Buna ziua! Acum cinci luni am luat un credit online de la un IFN avand suma de 5000 de lei pe o perioada de 60 de luni, dobanda fiind de 140% iar suma de ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar pompiliairina pompiliairina Am conractat un credit cu ipoteca in suma de 54200 chf. Nu am mai platit rata de 2 luni. Daca nu platesc , cei de la banca au spus ca ma vor executa silit. Ce ... (vezi toată discuția)
Poate sa-mi scoata banca apartamentul la vanzare? dorat dorat Buna seara. fosta sotie a scos un credit de nevoi personale. creditul este girat cu casa fostiilor socri eu sunt coplatitor in contractul de credit,vreau sami ... (vezi toată discuția)