avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Diferențe consum apă contor de apartament și contor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Diferențe consum apă contor de apartament și contor general al ansamblului residențial

Locuiesc într-un ansamblu rezidențial format din 8 blocuri. Fiecare apartament din complex are prevăzut un contor de apă. Fiecare bloc este prevăzut cu un contor de apă iar întregul complex de 8 blocuri este prevăzut cu un contor de apă.
Suma metrilor cubi de apă consumați de locatarii blocului în care eu locuiesc corespunde cu indexul contorului blocului și am înțeles că situația este similară în cazul fiecărui bloc.
Însă, indexul contorului general, al întregului complex, arată un consum de apă cu mult, muuult mai mare decât suma metrilor cubi de apă consumați de toate cele 8 blocuri.
S-a verificat și nu există pierderi pe instalație, când robineții celor opt blocuri sunt închise, contorul general nu înregistrează consum.
Cu toate acestea, societatea de furnizare a apei a facturat diferența de consum dintre indexurile celor 8 blocuri și contorul general al complexului.
Diferența de consum de apă, se presupune că ar exista deoarece compania de apă a montat un contor general cu un index mult mai mic decât al contorului de apă înlocuit.
Fiecare bloc are câte o asociație de proprietari, dar compania de apă a încheiat un act adițional la contractul inițial de apă cu fiecare asociație de proprietari, în care asociațiile își iau angajamentul să plătească și eventuale diferențe de consum înregistrate între indecșii contoarelor celor 8 blocuri și indexul contorului general.
Personal, nu doresc să plătesc decât apa consumată de mine, cea înregistrată de contorul de la intrarea în apartamentul meu.
Sunt interesat de o acțiune în instanță dar nu știu dacă ar trebui să chem în judecată Asociația de proprietari pentru lista de întreținere emisă, compania de apă sau ambele entități. Aș dori să mă ajutați și cu un temei legal al unei astfel de acțiuni.
Cel mai recent răspuns: cosmonaut , utilizator 08:30, 16 Mai 2021
Logic ca indexul noului contor e mai mic.Adica zero(daca e nou) plus ce a consumat la verificarea lui metrologica.Asta considera asociatia o problema?Cine ar trebui sa plateasca diferentele?Puteti sa dati in judecata asociatia pentru ca nu aveti contract individual cu compania de apa.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2020
mitabiciclista, utilizator
BIU99
1. Ca orice ansamblu rezidential, nu are spatii verzi, piscina, etc, consumatoare de apa ?
daca DA, diferenta este aici !
2. Caminul de vizitare in care este apometrul Furnizorului de apa unde este amplasat, in afara complexului rezidential sau in interiorul acestuia ?
- daca este in afara complexului rezidential, cine are acces la el ? Doar furnizorul de apa ? Incorect, aici poate apare diferenta de apa/si Beneficiarul si Furnizorul pe baza de lacat+cheie, trebuie sa fie impreuna in acelasi moment al citirii contoarului, asa este corect.
- daca este in interiorul complexului rezidential, cine are acces la el ? Beneficiarul + Furnizorul impreuna la citit contoarul, asa este corect.
3. Daca Furnizorul are acces singur la contoar, il citeste si impune indexul Beneficiarului , nu este corect
4. Beneficiarul are 8 contoare, care adunate trebuie sa se inchida cu indexul Furnizorului.
Ex : 100mc x 8 contoare blocuri = 800 mc apa index Furnizor. Daca Furnizorul are 100omc pe index, exista doua posibilitati :
- intre caminul de vizitare cu apometru Furnizor si cele 8 contoare ale blocurilor, deci in interiorul complexului rezidential exista o capusa/bransament, care foloseste apa ilegal.
- se inchiriaza un miniexcavator si cu ajutorul documentatiei tehnice de proiectare se excaveaza pe cele 8 retele care alimenteaza blocurile ! sau alimentarea blocurilor este in cascada ?
- situatia de plata va fi decontata in final, de cel care a facut vreun bransament ilegal/necontorizat pe aceasta retea de furnizare/distributie.
La montarea noului contor, s-a făcut un p.v. de recepție sau cel puțin,cineva din asociație a fost prezent ca să confirme indexul de pornire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune instalatie apa bloc cmiep1@yahoo.com cmiep1@yahoo.com buna ziua, as dori sa stiu daca robinetul de izolare a alimentarii cu apa a apartamentului este sau nu parte comuna. mentionez ca bransarea apartamentului se ... (vezi toată discuția)
Avarie conducta apa rece migota migota La Asoc noastra de bloc a survenit o avarie la conducta alimentare cu apa rece a blocului.Avaria - spargere tevii a survenit pe portiunea de intrare in bloc, ... (vezi toată discuția)
Legalitate asociatie proprietari mdutan mdutan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire.... Locuim de 3 ani intr-un ansamblu rezidential nou format din 4 blocuri, pe aceeasi strada. Pana astazi nu ... (vezi toată discuția)