avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratia 390
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratia 390

Buna seara,
Am o mare nelamurire in ceea ce priveste decl.390, inteleg ca aceasta declaratie se depune pentru achizitii si livrari de bunuri intracomunitare, deci,daca am facturat un comision de intermediere sigur nu trebuie sa depun aceasta declaratie? Mi-e teama sa nu ma trezesc cu amenda, dar eu asa inteleg, va rog sa ma ajutati........:(:(:(:(:(:(:(
Cel mai recent răspuns: anika , utilizator 13:57, 28 Decembrie 2009
Comisionul este o prestare de serviciu, nu?
Atunci cum vrei sa-l declari in 390 care este pentru achizitii si livrari de bunuri intracomunitare?
Din 2010 , cica se schimba povestea si o sa ai ce declara lunar!
Pentru anul 2009 ,prestarile de servicii intracomunitare nu se raporteaza in decl.390,
DAR incepand cu anul 2010,prestarile de servicii intracomunitare se vor raporta in decl.390,pana la data de 15 a lunii urmatoare pentru luna incheiata.
Multumesc mult, asa am inteles si eu, dar este mai bine cand ma i confirma cineva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii tva codew codew Buna ziua, Sunt in curs de inregistrare pentru TVA. Am depus declaratia 070: trecere la TVA prin optiune. Am un contract cu o firma din UE. Prestez servicii ... (vezi toată discuția)
Factura achizitii intracomunitare decl.300 si 390. bogdan1955 bogdan1955 Firma platitoare de TVA,din Romania,inregistrata in ROI,face o achizitie intracomunitara-masina folosita-(nu intra in categoria second-hand)din Olanda,dela o ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare-declaratia 390-decont tva roxanag roxanag Buna seara, Am prestari de servicii intracomunitare(servicii traducere ,servicii de turism),pe care evident le -am declarat in declaratia 390-VIES.Firma ... (vezi toată discuția)