avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, generic ...

Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, generic o sa le denumesc "bursa transport" am inregistrat aplicatia la orda (oficiul roman pentru drepturi de autor) Azi am observat pe site-ul osim-ului ca "cineva" a depus o cerere de inregistrare a brandului "bursa de transport", solicitarea se afla in curs de examinare. Ce se poate face in acest caz? Tin sa precizez ca aplicatia se afla de cateva luni pe piata si avem chiar clienti, cel care a depus cererea de inregistrare a brandului vrea sa faca exact acelasi lucru pe care l am facut eu. Practic vrea sa distruga afacerea mea si sa fie doar a lui pe piata.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 12:46, 30 Noiembrie 2020
Asta am regăsit în documentul de opozitie, daca era slăbuț de ce mai era trecut ca drept anterior, cred ca nu știți despre ce este vorba și doar va dati cu părerea.

tgeorgescu a scris:

Argumentul ca dreptul de autor asupra softului s-ar transfera asupra marcii este cel putin slabut.

Ma rog, in cerere puteti sustine ce vreti, incercarea moarte n-are.

Ideea e: editor de texte poate face doar Microsoftul sau poate face oricine?
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2020
tgeorgescu, utilizator
Nu ati inteles, problema se pune in felul urmator: eu am facut un soft sa zicem un site de licitații denumit generic "bursa transport" acest site / aplicatie se afla sub copyright inregistrat la orda si este distribuit pe domeniul bursatransport.ro aplicatia este cunoscuta pe nisa aceasta de transport avand peste 300 de utilizatori (transportatori) cat si clienti. Atat aplicatia cat si domeniul au o data de infintare anterioara cererii de inregistrare depuse de concurenta pentru înregistrarea brandului "bursa de transport", pe lângă asta am și o notificare de la concurență din care reiese "reaua credinta". Am un produs care este deja cunoscut sub acest nume "bursa transport" concurenta nu are absolut nimic doar vrea sa înregistreze brandul ca sa nu mai pot sa distribui aplicatia pe domeniul pe care il detin "bursatransport.ro" si sa faca el o aplicatie asemănătoare care sa fie distribuita pe domeniul lui "bursadetransport.ro"

într-adevăr editoare de text poate face oricine, eu nu m am referit la unicitatea aplicație, ma refer la dreptul de a pastra domeniul pe care aceasta aplicație este distribuită. Mi se pare o mare nedreptate ca cnv sa distrugă un business apelând la înregistrarea brandului. Pe alta parte bursa de transport este un nume generic, asta înseamnă ca odată cu înregistrarea lui nimeni nu mai poate sa facă aplicatii de genul licitații transport. Va mai repet inca odata, eu nu vreau sa fiu singurul care face aplicatii de genul, vreau doar sa imi păstrez numele aplicatie / al produsului pentru care detin dreptul de autor și domeniul pe care este aceasta aplicație, ambele avand acelasi nume. In speranța că ați înțeles poate îmi puteți oferi un răspuns. Va multumesc

tgeorgescu a scris:

Ma rog, in cerere puteti sustine ce vreti, incercarea moarte n-are.

Ideea e: editor de texte poate face doar Microsoftul sau poate face oricine?

Parerea mea: "Bursa de transport" este un nume prea generic (banal, contine doar cuvinte banale), asa ca nu va primi nimeni aceasta marca.

La fel cum nu se pot inregistra marcile "Varza a la Cluj" si "Castraveti murati".
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2020
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare marca sau copyright dariusmihai dariusmihai Buna ziua. Numele meu este Darius Mihai si am cateva nelamuriri referitoare la inregistrarea unui program software. Am postat la adresa ... (vezi toată discuția)
Opozitie la inregistrarea unei marci si protejare domeniu internet di-giv di-giv Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Detin un domeniu de mai mult de 5 ani pe care l-am dezvoltat si care are utilizatorii sai. Domeniul este de genul ... (vezi toată discuția)
Site osim ContSters87904 ContSters87904 Daca ai un site trebuie sa fie inregistrat la OSIM? (vezi toată discuția)