avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu locuința
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu locuința

Bună ziua . Eu si sotul meu suntem căsătoriți de 13 ani. Avem doi copii în vârstă de 10 și respectiv 6 ani. In toți acești ani am locuit în apartamentul sorei mele. Dar acum suntem nevoiți sa eliberam apartamentul deoarece nepotul nostru,băiatul sorei, ne da afară. În tot timpul asta noi am adus îmbunătățiri apartamentului . Am investit bani în gresie parchet termopane faianță și țevile comune și ne comune ale apartamentului. Bun. Menționez ca sora mea nu este decedata. Ci se afla sub îngrijirea medicala la azilul Balaceanca. Tutorele ei fiind mama noastră. Mai menționez ca nepotul nu este trecut în contractul apartamentului. Ce pot face sau Cum pot face sa nu plec din apartament. Exista vreo rezolvare?în afară de cea amiabila deoarece nepotul nu dorește acest lucru

- editare date personale -
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 04:09, 27 Noiembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea nu prea aveti ce sa obtineti. pentru gresie, parchet etc. va trebuia acordul surorii dv. sau al mamei, daca aceasta era reprezentantul surorii la momentul imbunatatirilor. Discutabil cu tevile, depinde care sunt.
Nu va pot face calcule, dar sunt locuinte mai spre marginea oraselor cu un pret decent... daca rudele vor sa il vanda nu aveti ce face, nu puteti sta acolo o viata.
Gasiti 2-3 camere la chirii de 150-200 de euro, verificati bine inainte de a actiona in instante daca banii dati pe judecata merita, caci de la data inceperii le datorati oricum lipsa de folosinta, adica un fel de chirie lunara pentru ca nu le permiteti sa intre in imobil. Si atunci banii dati pe proces pot insemna cheltuieli in plus fata de o chirie pe care o veti achita oricum.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Cristina La o adica, cine ar urma sa va despagubeasca pt. cheltuielile facute cu apartamentul?! Sora? Mama? Nepotul? Va spun ca doamnele avocat care acum va sfatuiesc intr-un fel, corect, nu zic nu, maine, daca l-ar reprezenta pe nepot, v-ar spune ca n-ati platit chirie in tot acest timp. Va asigur ca v-ar scoate datoare, nu stiti si nici nu va doresc sa stiti cum se face justitie in Romania cu legea-n mana! Dati acatiste si rugati-va pt. mama si sora, sa le dea Domnul viata lunga!
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2020
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune imobil gsm87 gsm87 Buna ziua! Am o problema, sper sa ma puteti ajuta. Mama mea detine semnaturile fratilor ei pentru a putea face succesiunea unui imobil de 2 camere, mai am o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma numesc gheorghe cristian si as vrea sa va adresez ... Gheorghecristian663 Gheorghecristian663 Buna ziua. Ma numesc Gheorghe Cristian si as vrea sa va adresez urmatoarea problema: Tatal meu a primit un apartament de la mama lui, printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez investitia facuta intr-o casa care nu este pe numnele meu? simyna-antonela simyna-antonela Buna ziua! A-si dori sa ma lamuriti intr-o problema delicata: suntem o familie de 5 copii, iar mama este singura prorpietara a unui imobil. De cativa ani mama ... (vezi toată discuția)