avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine poate sustine schimbarea functiunii unui spatiu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine poate sustine schimbarea functiunii unui spatiu comun de ...

Cine poate sustine schimbarea functiunii unui spatiu comun de la subsol din spatiu comun de trecere spre alte boxe in spatiu privat atribuit a unui alt proprietar din bloc?.Mentionez ca acel spatiu comun se vrea inchis partial cu zidarie lasandu-se cale de acces catre celelalte boxe.Mai mentionez ca in subsol mai exista si alt spatiu liber ce nu se doreste deoarece cota tavanului subsol este mai mica (aprox 1.6 m)
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 14:05, 26 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 43
(1)Partile comune pot fi atribuite proprietarilor in folosinta exclusiva numai daca prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalti proprietari.

(2)Hotararea de atribuire in folosinta exclusiva se adopta cu acordul tuturor proprietarilor din condominiu si ai cotelor-parti indivize.

(3)Atribuirea in folosinta exclusiva se face in baza unui contract incheiat intre asociatia de proprietari si proprietarul caruia i se atribuie in folosinta exclusiva partea de proprietate comuna.

(4)Contractul prevazut la alin. (3) se incheie pe o perioada de maximum 12 luni si poate fi reinnoit numai cu acordul ambelor parti si cu respectarea prevederilor prezentei legi.

(5)Veniturile obtinute din atribuirea partilor comune in folosinta exclusiva respecta prevederile art. 70 din prezenta lege.

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2020
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața! cine are dreptul la boxele din subsolul tehnic ... Ganea Petra Ganea Petra Bună Dimineața! Cine are dreptul la boxele din subsolul tehnic al blocului ? Avand in vedere că locuiesc la parter si nu există balcon la parter. Cei de ... (vezi toată discuția)
Boxa subsol Roxanaposarlie Roxanaposarlie Bună ziua. Sunt proprietarul unui apartamentsi de mai bine de 10 ani avem amenajata o boxa. Acum am închiriat apartamentul și administratorul îmi spune ca ... (vezi toată discuția)
Locuiesc la bloc.suntem 10 apartamente pe scara.cineva f insistent ... Andreiana Stefana Andreiana Stefana Locuiesc la bloc.Suntem 10 apartamente pe scara.Cineva f insistent vrea sa închirieze uscatoria care este la parter.Eu NU sunt de acord.Se poate face ... (vezi toată discuția)