avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozite pentru venituri din activități independente?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozite pentru venituri din activități independente?

Bună seara,

Pentru venituri din activități independente ce taxe si impozite lunare/ anuale exista?
Mulțumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:09, 28 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai intai va autorizati la registrul comertului ca intreprindere individuala sau pfa.
Veti depune anual declaratia unica si veti plati impozit pe venitul din activitati independente 10% aplicat la venitul net adica valoarea rezultata din venitul anual brut incasat - cheltuieli deductibile anuale platite.
Separat, daca acea valoare a venitului net anual este mai mare decat plafonul a 12 salarii minime brute pe economie veti completa in acea declaratie unica si veti plati obligatoriu si contributii sociale 10% sanatate si 25% pensie aplicate la plafonul a 12 salarii minime brute pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza corect la un pfa? Roberto123 Roberto123 Buna ziua ! Daca imi deschid un PFA si am venit brut anual de 400.000 ron (80.000 euro ) ,voi plati contributie la CAS mai mult de 7000 ron ? Sau cum se ... (vezi toată discuția)
Detalii impozitare venit din pfa iulianicoleta9 iulianicoleta9 Vreau sa vand bijuterii handmade online.Daca imi fac PFA,ce taxe trebuie sa platesc dupa infiintarea acestuia? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Contributi la un pfa pensionar omoro omoro Ce contributii trebuie sa platesc la stat daca o sa am un pfa si sunt pensionar si daca sunt mai mici decat in cazul unui srl in care as fi obligat sa fiu ... (vezi toată discuția)