avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ITP expirat de un an de zile RCA valabil???
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ITP expirat de un an de zile RCA valabil???

In luna octombrie 2008 un autotursim a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu victima cu vatamare grava pentru care are dosar penal. Inculpatul nu avea ITP-ul efectuat din luna septembrie 2007. Inculpatul a adus dovada ca avea RCA-ul la OMNIASIG la un an de la accident. Eu acum ma judec cu firma de asigurari pentru daune.

Daca inculpatul a prezentat totusi aceasta polita de asigurare RCA avand in vedere ca ITP-ul era expirat de un an de zile, aceasta este nula??

Ce poate pati inculpatul avand in vedere faptul ca mergea de un an de zile fara ITP la masina???

Cum as putea obtine dovada "oficiala" ca ITP-ul era expirat?? Eu doar am verificat acesta pe site-ul RAR si am printat ce au gasit ei in baza de date. Se poate folosi asa ceva in proces?? Stiu sigur ca inculpatul isi montase GPL pe masina si din aceasta cauza nu s-a mai dus sa obtina ITP-ul.
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 14:09, 28 Decembrie 2009
Incheierea unei polite de asigurare RCA,nu este conditionata de efectuarea ITP ului.
Pe verso certificatului de inmatriculare exista data de obtinere a ITP ului, dar si data cand acesta expira.
Asiguratorul este obligat sa acorde despagubirea.V-am raspuns mai concret la Cod rutier...unde ati scris despre aceeasi problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier itp expirat ioana_2009 ioana_2009 In luna octombrie 2008 un autotursim a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu victima cu vatamare grava pentru care are dosar penal. Inculpatul nu ... (vezi toată discuția)
Itp expirat intr-un accident rutier ioana_2009 ioana_2009 As dori sa stiu daca un autoturism ce are ITP-ul expirat din septembrie 2007 poate incheia o polita de asigurare RCA in 2008?? Mentionez ca acest autoturism a ... (vezi toată discuția)
Rca daună totală: asigurătorul mi-a cerut omologarea rar pentru instalația gpl, omologare pe care nu o am. este posibil să nu fiu despăgubit din cauza instalației: Camelia299 Camelia299 Buna ziua, Am o nelămurire in cazul unei daune totale, daca ma puteți ajuta Dețin o mașină marca BMW seria1 an 2005 care a fost încadrat la dauna ... (vezi toată discuția)