avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier ITP expirat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier ITP expirat

In luna octombrie 2008 un autotursim a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu victima cu vatamare grava pentru care are dosar penal. Inculpatul nu avea ITP-ul efectuat din luna septembrie 2007. Inculpatul a adus dovada ca avea RCA-ul la OMNIASIG la un an de la accident. Eu acum ma judec cu firma de asigurari pentru daune.

Daca inculpatul a prezentat totusi aceasta polita de asigurare RCA avand in vedere ca ITP-ul era expirat de un an de zile, aceasta este nula??

Ce poate pati inculpatul avand in vedere faptul ca mergea de un an de zile fara ITP la masina???

Cum as putea obtine dovada "oficiala" ca ITP-ul era expirat?? Eu doar am verificat acesta pe site-ul RAR si am printat ce au gasit ei in baza de date. Se poate folosi asa ceva in proces?? Stiu sigur ca inculpatul isi montase GPL pe masina si din aceasta cauza nu s-a mai dus sa obtina ITP-ul.
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 13:52, 28 Decembrie 2009
Faptul ca asiguratorul a facut acea polita de asigurare desi masina nu avea itp-ul este raspunderea asiguratorului!
Ca sa demonstrati ca masina nu avea itp-ul va trebuie copia dupa certificatul de inmatriculare al masinii respective si adresa oficiala de la RAR!B-)
Succes!
Multumesc pentru raspuns!

Deci eu tot cu firma de asigurari ma judec pentru obtinerea daunelor... ITP-ul neefectuat nu presupune anularea RCA-ului?? Totusi este vorab de 1 an de la expirarea ITP-ului pana la accident...

Poate influenta in vreun fel procesul daca aduc aceasta dovada ca inculpatul nu avea ITP-ul efectuat la momentul accidentului??



Parerea mea este ca nu ar trebui sa va preocupe faptul ca masina implicata in accident nu avea inspectia tehnica periodica.
Asiguratorul este obligat sa plateasca despagubirea persoanei prejudiciate chiar si in situatia in care nu au fost respectate obligatiile legale de ordin tehnic cu privire la starea si siguranta autovehiculului respectiv.Mai departe sunt chestiuni care ii privesc pe asigurator si propriul asigurat,nicidecum pe dumneavoastra,ca persoana pagubita.
Asiguratorul poate motiva neacordarea despagubirii,cata vreme este un proces pe rol.Conditia esentiala pentru plata este vinovatia asiguratului si atunci asteapta hotararea judecatoreasca.
Chiar si in aceste conditii este posibil sa realizati o intelegere cu asiguratorul.Va puteti lua un angajament in scris prin care va obligati sa restituiti partial sau total despagubirea primita ,in functie de hotararea instantei penale in ceea ce priveste fapta,faptuitorul,vinovatia.Desigur,este importanta disponibilitatea asiguratorului la dialog.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itp expirat de un an de zile rca valabil??? ioana_2009 ioana_2009 In luna octombrie 2008 un autotursim a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu victima cu vatamare grava pentru care are dosar penal. Inculpatul nu ... (vezi toată discuția)
Itp expirat intr-un accident rutier ioana_2009 ioana_2009 As dori sa stiu daca un autoturism ce are ITP-ul expirat din septembrie 2007 poate incheia o polita de asigurare RCA in 2008?? Mentionez ca acest autoturism a ... (vezi toată discuția)
accident cu itp expirat dana7711 dana7711 Sambata intr un sens giratoriu eu cedand trecerea altu din spate poc in mine. Am incheiat o intelegere amiaila.Treaba e ca eu am ITP expirat. Azi am fost la ... (vezi toată discuția)