avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... itp expirat intr-un accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

itp expirat intr-un accident rutier

As dori sa stiu daca un autoturism ce are ITP-ul expirat din septembrie 2007 poate incheia o polita de asigurare RCA in 2008?? Mentionez ca acest autoturism a fost implicat intr-un accident rutier in octombrie 2008!!! In urma accidentului a existat si victima cu vatamare corporala grava. Multumesc!
Incheierea unei polite RCA nu este conditionata de ITP-ul la zi.
Agentii de asigurare nu intreaba clientii daca au sau nu ITP - ul la zi.

Dimpotriva, la ITP se cere asigurarea RCA.
Buna ziua !
Conform OUG 189/2005 pentru stabilirea unor masuri privind vehiculele rutiere inmatriculate, incepand cu 1 aprile 2006, pentru masinile care au 90 zile de la expirarea reviziei periodice sau a asigurarii RCA, se suspenda "de drept inmatricularea vehiculelor rutiere aflate in aceasta situatie" (art. 3 din OUG).
De asemenea se suspenda inmatricularea masinilor in proprietatea persoanelor juridice care se desfiinteaza.
Comisia de Supraveghere a asigurarilor, RAR si Oficiul National al Registrului Comertului sunt obligati sa furnizeze datele necesare.
Ministerul Administratiei si Internelor a informat pe site- uri speecializate ca Directia Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) va incepe, in luna septembrie 2009, procedurile pentru suspendarea certificatelor de inmatriculare ale autovehiculelor pentru care proprietarii nu au incheiat asigurarea auto obligatorie (RCA) sau nu au efectuat inspectia tehnica periodica (ITP).
Avand in vedere cele prezentate, consider ca nu se poate incheia o asemenea sigurare(autovehiculul avand inmatricularea suspendata de drept).
Cu stima !
Va multumesc pentru raspuns!

Daca inculpatul a prezentat totusi aceasta polita de asigurare RCA avand in vedere ca ITP-ul era expirat de un an de zile, aceasta este nula?? Eu ma judec cu firma de asigurari pentru obtinerea de daune materiale.

Cum as putea obtine dovada "oficiala" ca ITP-ul era expirat?? Eu doar am verificat acesta pe site-ul RAR si am printat ce au gasit ei in baza de date. Se poate folosi asa ceva in proces?? Stiu sigur ca inculpatul isi montase GPL pe masina si din aceasta cauza nu s-a mai dus sa obtina ITP-ul.
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2009
ioana_2009, utilizator
dovada oficiala o reprezinta talonul autoturizmului.
De fapt dvs ce doriti sa faceti? Daca va judecati cu firma asiguratoare RCA, aceasta va plateste daunele stabilite de instanta de judecata.
Iar la incheierea politei RCA nu se solicita ca autoturismul sa aiba ITP efectuat.
Pana la urma dvs veti primi despagubirile de la firma asiguratoare, iar daca aceasta considera ca nu trebuia sa achite aceste despagubiri se va intoarce cu actiune in regres impotriva conducatorului auto vinovat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier itp expirat ioana_2009 ioana_2009 In luna octombrie 2008 un autotursim a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu victima cu vatamare grava pentru care are dosar penal. Inculpatul nu ... (vezi toată discuția)
Itp expirat de un an de zile rca valabil??? ioana_2009 ioana_2009 In luna octombrie 2008 un autotursim a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu victima cu vatamare grava pentru care are dosar penal. Inculpatul nu ... (vezi toată discuția)
Circulatie fara rca platit andreiionel andreiionel Sunt in divort cu sotia mea iar masina este la ea. In aprilie expira polita RCA iar masina este pe numele meu. Cine plateste amenda daca va ... (vezi toată discuția)