avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O scoala gimnaziala, poate angaja cu Contract un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O scoala gimnaziala, poate angaja cu Contract un avocat?

Buna ziua!
Va necăjesc cu rugămintea,de a-mi oferi răspuns la următoare 2 întrebări:
-O scoala gimnaziala, poate angaja cu Contract un avocat,pentru un litigiu de munca ,creat de un fost cadru didactic,ce a fost nominalizat prin restrangere de activitate,deoarece,avea mai putin de jumatate de norma ore in specialitate, si i-a incetat contractul de munca prin acordul partilor,dar acestuia nu i s-a dat sub semnatura decizia de incetare a contractului de munca?
-are dreptul acest angajat la plata concediului de odihna neefectuat pe 12 ani (,intr-adevar,din motive obiective,independente de vointa sa)?.Nu se prescrie, acest termen?
Vă mulțumesc pentru sprijinul oferit!
Spor în toate,tuturor!
Cel mai recent răspuns: ella m , utilizator 12:19, 1 Decembrie 2020
Daca c.i.m. a incetat acea angajată are dreptul la plata concediului de odihna neefectuat, potrivit art.146 alin.3 C.mun. ..... in instanta il poate obtine pe maxim 3 ani din urma.
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Exista vreo problemă,dacă unitatea nu emis decizia de incetare a cim?Poate fi trasă,la răspundere?Vă mulțumesc!Să fiți binecuvântat!
Orice incetare a unui c.i.m. are la baza o decizie emisa de angajator.
Din păcate,fostul angajator nu a emis-o!!
Poate fi transmisă ,acum,în contextul în care dna prof. are alte contracte cu alte școli,începând cu 1.09.2017.?
Aceasta dorește să invoce și acest aspect instanței și să ceară dispunerea anulării deciziei ca nelegala si obligarea școlii noastre la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, daca ar fi continuat sa execute contractul individual de muncă.
Dacă, această decizie nu a fost emisă și nici înmânată dnei prof,o poate contesta?
Consiliul de administrație a aprobat să luăm un avocat,dar nu avem aprobarea,ordonatorului principal de credite,adică dl primar. Nu știu,cum putem rezolva.
Vă mulțumesc pt sprijinul oferit!

Da, poate fi transmisa acum ... nu are relevanta ca are incheiate alte c.i.m.

O poate contesta , intrucat termenul incepe sa curga de la data comunicarii deciziei.

Alte discuții în legătură

Acordarea restantei concediului de odihna in invatamant ionut_darius ionut_darius Sunt secretar al unei scoli si ma confrunt cu urmatoarea situatie: - la 01.09.2010 s-a transferat la unitatea noastra scolara, prin restrangere de activitate, ... (vezi toată discuția)
Continuare activitate dupa pensionare nicolaelena08 nicolaelena08 In 8 ianuarie 2015 , implinesc 60 ani, ma pensionez(femeie).,in invatamant , cadru auxiliar(laborant).Pot ramane sa lucrez in continuare ?pe mine m-au pus ... (vezi toată discuția)