avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Filmati si inregistrati in casa inchiriata cu camera ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Filmati si inregistrati in casa inchiriata cu camera ascunsa

Buna ziua,

Locuiesc impreuna cu familia intr-o casa in chirie de aproximativ trei luni. Casa este prevazuta cu sistem extern de supraveghere video (nu apare scris in contractul de inchiriere); mi-au fost aratate aceste camere (vizibile, la vedere) in momentul luarii in primire a locuintei.
Acum cateva zile, spre surprinderea noastra, am descoperit in interiorul locuintei o alta camera video ascunsa care ne filma si ne inregistra pe un dispozitiv de video inregistrare conectat si la internet (unde sunt conectate si celelalte camere externe). Camera video ascunsa este montata impreuna cu tot sistemul de video supraveghere si NU ne-a fost indicata/aratata in momentul inchirierii locuintei.
Imediat dupa ce am gasit-o si am acoperit-o pentru a nu ne mai putea filma, proprietarul a venit anume in ziua urmatoare sa ne spuna ca in locuinta exista acea camera ascunsa (deci ne urmareau si stiau ce faceam in casa), sustinand ca ne-a spus despre ea... ceea ce nu este adevarat.

Vazand cele de mai sus, dupa lege constituie infractiune, violarea vietii private si a normelor Privacy.

Cum ar trebui sa ma comport in aceasta situatie?

Va multumesc pentru raspunsuri!
Marius
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2020
DanDareNew, utilizator
Cel mai recent răspuns: DanDareNew , utilizator 22:02, 7 Decembrie 2020
Ma poate ajuta cineva cu un sfat sau sa-mi spuna cum sa procedez ca sa stau linistit ca nu ma voi vedea pe internet?
Trebuie sa le fac plangere proprietarilor? Sau o scrisoare de garantie?
Mers la Parchet/politie?
Multumesc
Cititi art 226 ncp
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la Politie si faceti plangere penala.
Multumesc, articolul l-am citit, il cunoastem cu tot cu alineatele sale. Se poate lasa destul de rau pentru proprietarul care ne-a ascuns faptul ca are camere ascunse in cazul in care decidem sa ii facem plangere.
Multumesc pentru mesaj, noi suntem totusi de parere sa-l iertam, dar sper ca binele pe care vrem sa-l facem sa nu ni se intoarca impotriva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, cum imi pot impiedica sotia sa ma inregistreze audio/video ... ionut.nechifor ionut.nechifor Buna seara, Cum imi pot impiedica sotia sa ma inregistreze audio/video in apartamentul nostru proprietate comuna? Mentionez ca a instalat fara acordul meu ... (vezi toată discuția)
Montaj camere de supraveghere la bloc. MihaiGherasim MihaiGherasim Buna ziua. Am nevoie de un sfat. Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari, 10 apartamente pe scara, in ultima scara a blocului (forma de L). Nu avem asociatie de ... (vezi toată discuția)
In ce situatii se pot monta camere video la locul de munca ContSters309227 ContSters309227 am programul de munca 12/24 12/48 sunt macaragiu in portul constanta cele 12 ore de munca le desfasor in cabina macaralei intr un spatiu de 1.5 m pe 1.5.in ... (vezi toată discuția)