avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Sora tatalui meu a decedat lasand in urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Sora tatalui meu a decedat lasand in urma ei o avere ...

Buna ziua!
Sora tatalui meu a decedat lasand in urma ei o avere frumusica. Ei au fost sapte frati, din care patru au decedat deja, printre care si tatal meu. Intrebarea mea ar fi, daca am si eu drept de mostenire sau doar fratii care inca traiesc. Mentionez ca matusa nu are testament sau orice declaratie notariala privind averea.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:52, 30 Noiembrie 2020
da, aveti si dvs drept, culegeti dreptul tatalui dvs. Ceilalti decedati au si ei copii la randul lor ?
Da, sí ceilalti frati decedati au.
Matusa nu are copii la randul ei, deci fratii sunt mostenitori. Problema e, ca surorile ei, care traiesc se pare ca vor ca copiii fratilor decedati sa nu aiba parte de mostenire.
e problema lor ce vor, averea se va imparti in 7.
nu amanati si mergeti la notar ( unul pe raza ultimului domiciliu al decedatei ) pt a deschide procedura succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la mostenire si daca da la ce cota? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, In urma decesului matusii mele (sora tatalui) pot avea drept la mostenire si daca da, la ce cota ? Mentionez ca pe linie directa nu are ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate-mostenitori ContSters115731 ContSters115731 Revin cu o chestiune deja discutata, dar cred ca m-am exprimat eu gresit initial.Bunicul meu a murit in l994 si nu a scos titlu de proprietate.Ulterior, unul ... (vezi toată discuția)