avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune. Eu cu ...

Buna. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune.
Eu cu sotia , nu mai suntem un cuplu de multa vreme. In fapt suntem despartiti. Eu locuiesc cu chirie de peste 2 ani. Iar ea locuieste in casa noastra , proprietate comuna.
I-am propus de nenumarate ori sa divortam la un notar , amiabil. Ea insa , refuza ori ce intelegere.
Acuma , eu sunt pe cale sa cumpar un teren , iar in primavara incep sa imi construiesc o casa. Cum pot sa ma asigur ca la un eventual partaj nu poate avea pretentii asupra investitiilor mele ? Teoretic sunt facute in timpul casatoriei. Dar noi suntem despartiti si e clar ca nu contribuie nici cu un leu. Divortul in instanta nu ma ajuta. Dureaza prea mult , iar eu sunt presat de banca sa incep lucrarile cat mai repede. Asta inseamna ca pana la sentinta , eu o sa am terenul si casa pe numele meu. Plus ca refuza si separarea de bunuri la notar
Ce ma sfatuiti sa fac ? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2020
Stefi.iuh, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:48, 9 Decembrie 2020
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Starea civila care se va nota in contractul de vanzare va fi" căsătorit" sau necăsătorit/divortat , nu "in curs de divort conform certificatul de grefa".
Plus ca, nimic nu o împiedică pe sotie sa solicite cota parte si din aceste bunuri( indiferent ca are sau nu castig de cauza) ceea ce generează costuri exorbitante cu taxele de timbru si poate chiar expertize evaluatorii si de lotizare a bunurilor.
Este evident ca daca dna refuza divortul amiabil va încerca să vă sicaneze pana la capat, cu orice preț.
Aveti răbdare si formulati cerere pentru desfacerea casatoriei iar in 6 luni de zile poate aveti norocul sa se finalizeze.
Graba strica treaba!
Cred ca incep sa inteleg . Totusi , mai am o idee. Va rog sa imi spuneti daca este viabila.
Ma gandesc sa infiintez un srl si toate achizitiile sa la fac pe aceasta firma. Dupa ce se finalizeaza divortul , radiez firma si le trec pe mine. Ar fi ok ?
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2020
Stefi.iuh, utilizator
nu e o idee buna.
Puteti sa fiti putin mai explicita ? Va rog frumos. Multumesc.

gi-jane2 a scris:

nu e o idee buna.

3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
capitalul social e bun comun, apoi o firma nu se desfiinteaza asa usor, oricum, ajungeti de unde ati plecat.

raman la varianta pe care am propus-o daca nu mai puteti astepta sa divortat, as incerca pe toate caile sa intabulez ca bun propriu si daca nu oi putea, cand fac partajul pt ap, cer sa se constate ca astea sunt bunuri proprii si daca doamna nu e de acord, va plati si cheltuieli de judecata

Alte discuții în legătură

Apartament in romania soti roman si italian separatie de bunuri patrimoniale ContSters59529 ContSters59529 Am cumparat din venitul personal o garsoniera in Romania in 1992 pe numele meu, fiind casatorita in regim de separatie de bunuri patrimoniale cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Care este procedura separației de bunuri după căsătorie de ... DAE219 DAE219 Care este procedura separației de bunuri după căsătorie de comun acord,a bunurilor proprii înainte de căsătorie și a bunurilor dobândite in timpul ... (vezi toată discuția)
Diferențe între regimurile matrimoniale ContSters219511 ContSters219511 Care este dferenta cele 3 variante ale regimului matimonial dupa noul cod civil de la 01 oct 20111? - regimul in comunutate de bunuri - regimul in ... (vezi toată discuția)