avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Sunt proprietar de apartament intr-un bloc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Sunt proprietar de apartament intr-un bloc vechi de ...

Buna ziua. Sunt proprietar de apartament intr-un bloc vechi de 50 ani iar vecinii de deasupra mea au spart santuri prin planseul comun pentru a monta tevile de incalzire. Santurile sunt de aproximativ 6 cm de unde si griji pentru integritatea structurala a planseului comun. Intrebarea este daca ai dreptul sa faca astfel de modificari structurale fara acordul meu verbal, fara a mai mentiona nimic de cel scris. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gerhardt , utilizator 21:16, 3 Decembrie 2020
Nu pot sa cred ca ar face cineva asa ceva.Este mai mult de jumatate din grosimea placii sparta!Ati vazut asta sau doar ati auzit?Faceti reclamatie la Primarie imediat!
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2020
mitabiciclista, utilizator
Nu-mi dau seama de unde stiti dvs. adincimea canalelor de 6 cm in pardoseala, dar puteti sesiza atit presedintele, cit si ISC, despre acest fapt, daca sunteti sigura :
Articolul 34
(1)Utilizarea proprietatii individuale este stabilita de proprietar in conformitate cu destinatia acesteia.
(2)Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale in vigoare referitoare la autorizarea executarii lucrarilor de constructii de catre autoritatea administratiei publice competente, fara a pune in pericol integritatea structurala a condominiului, rezistenta mecanica, stabilitatea si siguranta cladirii sau a altor proprietati individuale, precum si buna functionare a instalatiilor aferente acestora.

Reclamatia la ISC o puteti face in conformitate cu art. 102 alin 1 litera f din legea 196/2018.
[ link extern ]
Daca aveti certitudinea interventiei,initial contactati presedintele de asociatie sa verificati daca exista formalitatile legale eventual Idirectia corp conrol din primaria teritoriala,inspectoratul de stat in constructii
uau
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2020
gerhardt, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul de sus a renovat și și-a mutat bucătăria în dormitor, ... LiviuLA LiviuLA Vecinul de sus a renovat și și-a mutat bucătăria în dormitor, unde a pus gresie pe jos. Deci acum am o bucătărie deasupra dormitorului meu, cu toate ... (vezi toată discuția)
Mutare teava pluviala langa perete IonutS89 IonutS89 Mutare teava pluviala. Buna ziua. Locuiesc intr-un apartament situat la parter si fostul proprietar a daramat debaraua (la fel cum au facut si restul ... (vezi toată discuția)
Aviz schimbarea destinației locuințelor. frasier frasier Aviz schimbarea destinației locuințelor. Comitetul executiv din cadrul asociației de proprietari este obligat să acorde acest aviz scris (prevăzut la art ... (vezi toată discuția)