avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Important! Buna ziua! Am si eu o intrebare cu privire ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Important! Buna ziua! Am si eu o intrebare cu privire la efectuarea de reparatii ...

Buna ziua!
Am si eu o intrebare cu privire la efectuarea de reparatii /renovari in apartamentul meu! Pt a intra in legalitate cu proiectul efectuat de un arhitect, depus la primarie am nevoie de acordul, respectiv toate semnaturile vecinilor din bloc sau de 50+1% ??? Mentionez ca 2 vecini nu vor sa semneze! Ce e de facut in acest caz??!! Multumesc frumos!!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:54, 7 Martie 2021
Daca ati depus proiectul la primarie, inseamna ca aveti nevoie de autorizatie de construire. In functie de tipul de lucrari constructive pe care urmeaza sa le executati, primaria va va indica daca aveti sau nu nevoie de acordul asociatiei de proprietari si/sau acordul vecinilor cu care va invecinati direct. De regula, lucrarile de renovare/reparatii ale unui apartament nu afecteaza structura de rezistenta astfel incat este posibil ca aceste acorduri sa nu fie necesare.
Multumesc frumos! Am 2 vecini care nu stau sub mine si nu ii afecteaza...dar legea ce zice? Pt ca mi.a fost respins de 2x dosarul! Am depus dosarul complet,toate avize..proiect...etc fara aceste 2 semnaturi
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 34
(1)Utilizarea proprietatii individuale este stabilita de proprietar in conformitate cu destinatia acesteia.
(2)Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale in vigoare referitoare la autorizarea executarii lucrarilor de constructii de catre autoritatea administratiei publice competente, fara a pune in pericol integritatea structurala a condominiului, rezistenta mecanica, stabilitatea si siguranta cladirii sau a altor proprietati individuale, precum si buna functionare a instalatiilor aferente acestora.
[ link extern ]

Legea nu spune de vreun acord cu vecinii.
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2021
latka, utilizator
Super! Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca detineti autorizatie de constructie si certificat de urbanism nu este necesar acordul vecinilor
Copii ale documentelor justificative le prezentati la asociatia de proprietrai

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari apartament fara aprobarea administratorului - ce pot face? cristinacarstoiu cristinacarstoiu Buna ziua Recent am cumpara un apartament. As dori sa fac modificari legate spargerea unor pereti,nu de rezistenta, cum ar fi desfintarea camarii din ... (vezi toată discuția)
Renovare apartament. acord notarial vecini Lex999 Lex999 Buna ziua. Am nevoie sa remodelez un perete in bucataria apartamentului. Sunt in legatura cu un arhitect care mi-a spus ca pe langa toate avizele este nevoie ... (vezi toată discuția)
Inchiderea holului comun celor 2 apartamente, in deplin acord de catre mine ca proprietar si proprietarul apartamentului vecin DoKul DoKul Ce pasi trebuie urmati pentru a inchide acel hol comun cu o usa pe care s-o folosim atat eu cat si vecinul din fata?...avand in vedere ca nici-un alt vecin ... (vezi toată discuția)