avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Sotul meu a facut succesiunea pt mostenirea de la parintii lui,pe locul cu casa parinteasca sora lui avea o constructie,s-au inteles ca ea sa ramana cu casa batraneasca si noi cu restul de pamant unde era inclusa si constructia ei,ea urmand sa isi mute constructia pe locul casei batranesti,ceea ce nu s-a intamplat inca,succesiunea fiind incheiata acum doi ani asa cum s-au inteles atunci.Intrebarea mea e:daca ea s-a razgandit si nu mai vrea sa mute constructia de pe locul nostru?E posibil sa ramana si cu casa batraneasca si cu constructia de pe locul nostru?Pot sa o fortez sa demoleze ?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 04:49, 29 Decembrie 2009
Daca constructia poate fi mutata pe terenul aferent casei batrinesti puteti solcita ridicarea ei.Daca nu se poate face acest lucru atunci solutia demolarii ar fi o optiune foarte dificila intrucit fiind constructor de buna credinta ar putea solicita un drept de superficie ceea ce presupune despagubirea dv, cu c.valoarea terenului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sunt proprietar pe terenul de sub casa, mai pot avea probleme cu locuinta...? NICOLAE_12 NICOLAE_12 In urma cu 35 de ani, am hotarat sa demolam casa batraneasca pentru a construi o noua locuinta. La vremea aceea proprietar pe pamant si casa era mama ... (vezi toată discuția)
Amenda primarie refuz demolare baraca de lemn silversentinel silversentinel Buna. Am o nelămurire. Avem o baraca din lemn, fara fundatie care este amplasata chiar lângă gardul vecinilor. Problema este ca ei și-au clădit o ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil fara teren PPPP PPPP Sunt chirias al unui imobil ce este construit de o societate (A) pe terenul altei societati (B ) fara un acord scris pentru utilizarea terenului intre cele ... (vezi toată discuția)