avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Recent,din cauza pandemiei,am decis să ne ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Recent,din cauza pandemiei,am decis să ne mutăm ...

Bună ziua!
Recent,din cauza pandemiei,am decis să ne mutăm într-o locuință mai mare și am cumparat un imobil cu credit ipotecar.
În contractul de vanzare-cumparare, notarul a
strecurat un paragraf ,pe care nu l-am văzut în momentul.semnarii contractului de vanzare-cumparare.Acel paragraf spune ca "apartamentul este achiziționat ca bun comun al soților in conf art 339 COD Civil iar aceasta locuință NU va avea destinație de locuintă familială in acceptiunea art 321 COD Civil și NU va fi locuință familială. "
Întrucât motivul achiziționării acestui apartament a fost tocmai ideea de a avea o locuință familială, sunt mai mult decât bulversată de situație. Cum se poate remedia problema??Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: darra7 , utilizator 07:02, 9 Decembrie 2020
Eu nu vad cu ce încurcă.
Părțile nu doresc notarea imobilului ca locuința a familiei.
Nici nu cred ca e o frază uitată.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

dar cum?
ati mai intalnit sa se mentioneze asta fara rost ?
dar de unde stim ca nu doresc/doreau/ ar dori/ notarea ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu e o frază uitată e de rău, fără supărare, pentru că notarii nu ar trebui să aibă inițiative de completare a contractelor ca asta descrisă de utilizatoare.

gi-jane2 a scris:

dar cum?
ati mai intalnit sa se mentioneze asta fara rost ?
dar de unde stim ca nu doresc/doreau/ ar dori/ notarea ?

Pentru ca 99% dintre cupluri nici nu doresc sau nici nu le pasa.
Cati cumparatori solicita in mod expres notarea la Cartea Funciară a unui imobil bun comun ca locuința a familiei?
Si care sunt consecințele juridice attaaattt de tragice?

Emilika40 a scris:

Dacă nu e o frază uitată e de rău, fără supărare, pentru că notarii nu ar trebui să aibă inițiative de completare a contractelor ca asta descrisă de utilizatoare.

Da? De ce?
De regulă imobilele nu se notează ca locuința a familiei, decât la solicitarea expresă a părților. Deci notarea este din categoria excepțiilor.
Dacă părțile ar fi dorit in mod special asta, trebuiau să menționeze.

Alte discuții în legătură

Se poate ca un bun dobandit in timpul casatoriei sa fie bun propriu? AlinaMoldovan AlinaMoldovan as dori sa va intreb daca o locuinta cumparata prin credit ipotecar este considerata \"locuinta proprietate personala\" atita timp cit ea este inca in ... (vezi toată discuția)
Intabulare drept de proprietate bun comun sandina29 sandina29 Buna ziua! Am incheiat dupa 1 octombrie un contract de vanzare cumparare imobil autentificat notarial. Eu cu sotul suntem cumparatorii. Notarul s-a exprimat ... (vezi toată discuția)
Teren cumparat de sotie si nu m-a trecut in contract ricky25 ricky25 Sotia mea a cumparat un teren in anul 2008 cand eu eram plecat din tara i-ar uitandu-ne acuma pe contract apare doar sotia si acolo intr-un paragraf apare ca ... (vezi toată discuția)