avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... buna seara.putin ajutor pentru clarificarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

buna seara.putin ajutor pentru clarificarea urmatoarelor situatii: ...

buna seara.putin ajutor pentru clarificarea urmatoarelor situatii:
-proprietarul unui ap.cu 2 camere a scos caloriferele din baie,bucatarie si sufragerie(mai are doar in dormitor),adica a facut un fel de "debransare"partiala si acum solicita printr-o cerere asociatiei sa i se scada suprafetele respective de la plata caldurii.din ce am citit si noi prin lege(sunt membru in comitetul executiv)nu am gasit nici un fel de prevedere care sa ii sustina cererea,dar acum trebuie sa ii raspundem si nu stim ce sa trecem in formularul de raspuns la sesizarea depusa.o indrumare,o referire la prevederi legale pe care sa i le notam in raspunsul nostru?
-incepand de cand se poate trece o persoana la plata cheltuielilor de intretinere(ma refer la un nou nascut).evident ma refer la acele cheltuieli ce se repartizeaza pe numarul de persoane.tatal copilului sustine ca daca are doar 6 luni nu ar trebui sa il trecem la cheltuieli.
va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ionelazibi_94 , utilizator 06:57, 8 Decembrie 2020
Rereritor la copii: vechea legea dadea posibilitatea neincluderii copiilor cu varsta sub 2 ani in calculul cotelor de intretinere. Respectivul articol a fost eliminat din legea 196/2018, prin urmare nu exista baza legala pentru ca respectivul copil sa fie scutit.
Referitor la calorifere: recalcularea se poate face in baza unui proces verbal de debransare emis de catre furnizorul de agent termic. In caz contrar, debransarea este ilegala.
Daca proprietaul nu a parcurs procedura d elegala de debransare,acord asociatie exprimat prin hotararea adunarii generale,accept furnizor agent termic,acesta chiar daca a inteles sa indeparteze corpurile de calorifer,legal nu poate fi exonerat de la plata caldura decat daca are instalate aparate individuale de contorizat consum agent termc
Referito la numarul de perosoane intretinere .legea actuala obliga proprietrii sa informeze asociatia de proprietari de modificarea numarului de locatari care domiciliaza provizoriu minim 15 zile/luna sau definitiv in imobil
Legea care prevedea exonerarea de la plata intretinere minor sub 3 ani a fost abrogata din 2018
multumesc pentru raspunsuri.totusi ce putem face cu acei locatari/proprietari care din lipsa de respect fata de vecinii lor nu declara numarul corect de persoane ce locuiesc in casa?vecinii ii vad,reclama neconcordanta intre nr de persoane ce locuiesc si cel trecut in lista dar dupa lege declararea persoanelor cade in sarcina proprietarului/chiriasului(unii chiar sunt de rea credinta si recalcitranti atunci cand ii intrebam-vin mereu cu raspuns de genul"ce ne credeti hoti"?).in lege nu am gasit nimic care sa specifice ce masuri am putea lua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare centala termica de apartament nicu_strat nicu_strat m-am debransat de la reteau termica a blocului , in regie proprie , am depus o nota in care am anuntat administratorul asociatiei de locatari de efectuarea ... (vezi toată discuția)
Disputa locatari-administrator petricadracea petricadracea Buna ziua.Asociatia de proprietari se confrunta cu un caz discutabil si cauta o rezolvare legala. Un numar de 5 locatari de pe acelasi tronson al unei scari de ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli comune de incalzire alexandrudragos13 alexandrudragos13 Supun atentiei Dvs urmaroarea situatie a unui condominiu: - subsolul tehnic transformat in spatiu comercial - parter si mezanin spatiu comercial (din ... (vezi toată discuția)