avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Intrebare despre legea inventarierii intr-o institutie ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Intrebare despre legea inventarierii intr-o institutie publica

Va adresez o intrebare referitor la legea inventarierii ORDINUL nr. 2861/2009 din 9 octombrie 2009.
Lucrez intr-o institutie publica, in departamentul IT fiind informatician ca pregatire profesionala. Am fost numit intr-o subcomisie de inventariere care a primit in sarcina si inventarierea altor gestiuni, mobilier si alte obiecte de inventar. In interpretarea mea acest lucru nefiind corect.
Intrebarea mea este:
Se poate interpreta legea astfel incat o comisie de inventar in integralitate sa aiba atributii economice si tehnice?
si in cazul acesta eu ca IT-st fiind o parte integrala a comisiei trebuie sa inventariez toate gestiunile indiferend daca au obiecte de IT sau alceva?
Si care ar putea fi consecintele negative legal daca eu semnez liste de inventar care nu cuprind bunuri de IT din aria mea de specializare?

Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:01, 7 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Membrii comisiei de inventariere pot avea orice profesie. Merg pe teren si verifica existenta fizica a bunului inventariat. Nu se intra in amanunte cum ar fi ca unui computer i s-au inlocuit piese in carcasa si acolo este altceva decat s-a cumparat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiecte inventar mihovicidaniela mihovicidaniela ce metodologie exista pentru trecerea mijloacelor fixe vechi care indeplinesc valoarea obiectelor de inventar ex: scaune,covoare... la institutii publice (vezi toată discuția)
Inventar Miliana Miliana Sunt proaspat angajata pe un post de operator facturare -gestionar la un mic depozit de birotica si papetarie. Spuneti-mi, va rog, daca preluarea gestiunii, ... (vezi toată discuția)
Cum se caseaza obiecte de inventar cmi Amitrica Amitrica Buna ziua, Ma intereseaza cum procedez ca sa casez obiecte de inventar din cadrul unui cabinet de medicina de familie (imprimanta, monitor etc) (vezi toată discuția)