avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Am o nedumerire cu privire la un accident ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Am o nedumerire cu privire la un accident auto cu ...

Buna ziua.
Am o nedumerire cu privire la un accident auto cu masina firmei unde lucrez.
In speranta ca voi primi lamuriri,va detaliez cazul:
Am primit o masina de serviciu (pentru care nu am fost pus sa semnez nimic),este vorba de o masina simpla fara sisteme de siguranta complicate,marca Renault.
La inceputul lunii decembrie am fost implicat intr-un accident,fiind lovitura din spate pe care l-am produs datorita starii proaste a drumului(am pastrat distanta fata de autovehiculul din fata mea cam de 3-4 masini).In momentul in care cei din fata au franat violent neavand ABS,masina s-a dus "sanie" cu rotile blocate pe frana pana in masina din fata(aveam 50km/h)pe care a proiectat-o in masina din fata lui(3masini implicate in accident).
Dovada fiind foarte multe postari pe un grup de infotrafic,fiind o problema generala in Bucuresti datorita(zic ei) a unei substante vascoase anti-covid data pe carosabil s-a format o mazga.
Accidentele devenind mult mai dese decat de obicei,o medie de 5-10 /zi in Bucuresti toate din aceeasi cauza,lovituri din spate.
Bineinteles ca fiind lovitura din spate politistul m-a scos vinovat pentru "nerespectarea distantei intre autovehicule"(total fals,aveam circa 3-4 masini).
Acum dupa ce masina "mea" este declarata dauna totala(angajatorul nu a zis nimic de epava,vad ca nu are intentia sa mi-o dea,de fapt ar trebui sa imi dea epava?)ma mai pune sa si platesc achizitia unei alte masini second hand vrand sa imi opreasca din salariu pana acopera paguba.
Nu ar trebui ca o masina pe firma sa aiba CASCO?Este normal sa suport eu costul unei alte masini?(moral da,am stricat masina omului,dar parca nici nu-mi vine sa lucrez aproape gratis sau sa imi opreasca lunar o treime din salariu)
Ce pot face in situatia asta?
El isi ia bani de la asigurator pentru dauna totala?
Practic ma aflam in deplasare in interes de serviciu,mergeam la job iar masina era mai mult "cazan".
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 07:37, 8 Decembrie 2020
Dacă vă pune să plătiți achiziționarea unei noi mașini second-hand, solicitați să se scadă din sumă valoarea epavei (pe care o poate da la dezmembrări). Nu are cum să își ia banii de la asigurător pentru daună totală, decât dacă avea CASCO, dar eu cred că nu are, mașina fiind veche. Dvs ați fost vinovat, iar asigurarea obligatorie nu vă ajută.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire dauna totala asiban raditalidia raditalidia Am o masina luata in leasing in anul 2007 , valoarea de noua a masinii a fost de 12000 euro . La incheierea politei casco de catre Asiban s-a facut o greseala ... (vezi toată discuția)
Dauna totala Zarkoos Zarkoos Recent am facut parte dintr.un accident auto iar din fericire fiind nevinovat. Masina avariata este Audi a4 b6 din 2003,290 mii km,avant,1.9 motor. Cei de la ... (vezi toată discuția)
Plata daune autoturism avariat Tarana Tarana am dreptate intr-un incident cu un alt autoturism si reparatia depaseste valoarea lui la momentul incidentului.Daca vand autoturismul asa cum e fara sa-l repar ... (vezi toată discuția)